Terugblik kennissessie drinkwaterbesparing

Drinkwaterexperts én niet-experts bespreken drinkwaterbesparing

  • klimaatadaptief

Terugblik kennissessie drinkwaterbesparing

Op dinsdag 28 november kwamen ondernemers, onderzoekers, gemeenten, bouwers, gebiedsontwikkelaars, drinkwaterexperts én niet-experts bij elkaar op The Green Village voor de KlimaatKwartier Kennissessie Drinkwaterbesparing.

De kennissessie werd onder andere georganiseerd om het beleid van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op het gebied van drinkwater te bespreken. Sander van Lienden (ministerie van Infrastructuur & Waterstaat) was aanwezig om deze beleidsplannen toe te lichten.

In opdracht van de ministeries heeft Witteveen + Bos recentelijk het onderzoek Hemelwater- en grijswatergebruik in het gebouw uitgevoerd. Dit onderzoek werd toegelicht door Inge Phernambucq. Er komt nog geen verplichting van hemelwater en grijs watergebruik in het bouwbesluit. Tijdens de kennissessie waren er ook kritische geluiden op dit besluit. Remt dit niet de innovatie van lokale opvang en hergebruik van drinkwaterbesparing?

Na een rondleiding, waarbij ondernemers van Fieldfactors, EWB, regenwatertoilet, Plassen & Wassen Combinatie, TonTuin en Biocompact aanwezig waren om hun innovaties te presenteren, was het tijd voor de laatste twee sprekers. Nicole Veldhoven van Dunea nam de aanwezigen mee in de do’s en don’ts als het gaat over waterbesparing en gedrag. Doris van Halem, hoogleraar drinkwaterkwaliteit en zuivering aan de TU Delft, zoomde als laatste spreker uit door de hele drinkwaterketen in Nederland inzichtelijk te maken.

Het was mooi om de verschillende perspectieven te horen over dit onderwerp.

NIEUWSBRIEF