P&WC

Plassen & Wassen Combinatie - dé ruimte- en waterbesparende innovatie

  • duurzaam-bouwen

Het toilet is een grote verbruiker van schoon drinkwater in huis en soms kun je door dingen op een net iets andere manier te doen, verrassende resultaten bereiken.

De P&WC (Plassen & Wassen Combinatie), oftewel het urinoir met fonteincombinatie, zorgt voor een forse waterbesparing, zonder in te hoeven leveren op comfort of hygiëne. Het water dat men gebruikt om de handen te wassen, zorgt voor directe spoeling na gebruik van het urinoir. Directe recycling! Deze innovatie van DickyTec werd tweede gedurende de 50-Literhuis Challenge van Dunea, Arcadis, VPdelta+ en The Green Village op 10 november 2021.

Het gewone toilet blijft schoner doordat de heren het urinoir kunnen gebruiken en met deze variant wordt het urinoir ook direct uit het zicht onttrokken. Deze Plassen en Wassen Combinatie van urinoir met fonteintje is geschikt voor op het toilet, in de badkamer, op zolder of op andere plaatsen in huis waar nu een fonteintje hangt. Het installeren van de P&WC is ook niet heel ingewikkeld: de bestaande fontein eraf halen en de benodigde leidingen zitten dan al in de buurt, maar zullen meestal nog wel iets aangepast moeten worden.

Op The Green Village wordt getest hoe gebruikers van de P&WC op de innovatie reageren. Door middel van de ingebouwde teller kan indicatief worden gemeten hoeveel liter water in 2022 bespaard wordt.

NIEUWSBRIEF