BlueBloqs

Verandert regenwater in een nieuwe waterbron

  • klimaatadaptief

Klimaatadaptatie gaat niet alleen over het voorkomen van wateroverlast en hittestress, maar ook over het zorgen voor voldoende water tijdens steeds intensievere en langere periodes van droogte. FieldFactors biedt een antwoord door middel van BlueBloqs.

BlueBloqs maakt regenwater beschikbaar voor hergebruik in stedelijk gebied. Dit circulaire watersysteem biedt een oplossing voor zowel wateroverlast als droogte, en houdt steden klimaatbestendig. Het voegt opvangcapaciteit toe voor hoosbuien en vermindert hittestress in de droge maanden. BlueBloqs is erg compact en samen met haar mooie uitstraling geschikt voor inpassing op wijk- en straatniveau.

Op het HittePlein op The Green Village wordt een nieuwe configuratie van het BlueBloqs systeem getest. In dit systeem wordt het water niet opgeslagen in de diepe ondergrond, maar direct onder maaiveld en dan gecirculeerd. Hierdoor is het systeem eenvoudig om op iedere projectlocatie toe te passen en wordt een laagdrempelige variant van het al eerder ontworpen circulaire watersysteem van FieldFactors mogelijk.

Voor meer informatie
Contact Willy Spanjer, Project Manager Klimaatadaptatie & Circulaire economie – willy.spanjer@thegreenvillage.org

 

NIEUWSBRIEF