Warmte terugwin renovatie

Eenvoudig te installeren

  • duurzaam-bouwen

Een warmte terugwin unit, is een ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk warmte of koude verloren gaat. Waar je in de koude maanden last hebt van tocht bij het gebruik van een mechanisch ventilatiesysteem, zet een warmte terugwin unit deze koude lucht om in warme lucht. Zo blijft het binnenklimaat het gehele jaar door comfortabel.

Het vervangen van een relatief eenvoudige mechanische ventilatie door een ventilatiesysteem met warmte terugwinning is behoorlijk ingrijpend. Dit wordt veroorzaakt door de extra benodigde luchtkanalen die tijdens een renovatie moeten worden aangebracht. Voor bewoners is dat een renovatie die ze niet graag laten doen, omdat het om bouwkundige aanpassingen aan hun huis vraagt die veel ruimte kosten en ten koste gaan van hun woonoppervlak.

De warmte terugwin-renovatie unit van Itho Daalderop is compact waardoor het minder ruimte inneemt. De oplossingsrichtingen bieden voordelen voor de installatietijd en hoeveelheid kanaalwerk.

Testen in het bewoonde DreamHûs maakt het Itho Daalderop mogelijk om de installatieproblemen, het gebruiksgemak en -comfort in kaart te brengen en de verschillende oplossingsrichtingen te evalueren. Dit helpt hen met het doorontwikkelen van het product.

Onderdeel van

NIEUWSBRIEF