TARNOC Turbineketel

Volledig elektrische hoge temperatuur Turbineketel

  • duurzaam-bouwen
  • energiesysteem

De TARNOC Turbineketel is een nieuw soort warmtepomp gebaseerd op techniek die gebruikt wordt voor de airconditioning in vliegtuigen en bij het vloeibaar maken van aardgas. Wanneer je dit proces omdraait, kun je warmte maken. Dit principe werd nog niet eerder in warmtepompen voor huizen toegepast. Maar nu dus wel in DreamHûs.

Een ander verschil met reguliere warmtepompen is dat de turbineketel van TARNOC geen fluorhoudend koudemiddel rondpompt, maar pure buitenlucht. Met de buitenlucht als 100% natuurlijk koudemiddel wordt warmte uit de lucht gehaald via een compressor en tot 80 graden afgegeven aan het bestaande verwarmingssysteem. Met een COP van 2 (bij -10°C) is de turbineketel de één op één vervanger van de cv-ketel.

Deze turbineketel maakt het mogelijk om bestaande woningen energiezuiniger en aardgasvrij maken zonder ingrijpende aanpassingen te doen aan de woningen. Deze internationaal schaalbare oplossing kan beperkt geïsoleerde woningen emissievrij te maken. De volledig elektrische Turbineketel is een nieuw type warmtepomp zonder buitenunit.

De mogelijkheid om het prototype in een bewoond DreamHûs te testen is uniek. Deze pilot genereert veel data over de prestaties en de gebruikerservaringen die waardevol zijn voor de verdere productontwikkeling.

Onderdeel van

NIEUWSBRIEF