SUM

Studenten bouwen voor Solar Decathlon Europe 21/22

SUM staat voor Symbiotic Urban Movement en is een studententeam dat deelneemt aan de Solar Decathlon Europe 21/22. Het team bestaat uit zo’n 70 leden met verschillende achtergronden, en houdt zich bezig met een integraal plan voor de verduurzaming en uitbreiding van portiekflats.

Nederland kampt momenteel met twee grote ontwikkelingen in de woningbouw: er moeten 1 miljoen betaalbare woningen bijgebouwd zijn in 2030, en alle woningen moeten klimaatneutraal zijn in 2050. Dit is waar de portiekflats in beeld komen; er zijn namelijk 847.000 woningen in portiekflats en een groot deel van deze portiekflats staan op de slooplijst. SUM heeft het zijn missie gemaakt om deze woningen te renoveren en verder uit te breiden door middel van optoppen.

SUM onderzoekt met behulp van het prototype of het plan in het echt net zo werkt als hoe het door het team uitgedacht is. Ook gebruikt het team veel nieuwe systemen en materialen in het ontwerp, waarvan getest wordt of deze werken naar behoren.

Om mee te kunnen doen aan de Solar Decathlon Europe 21/22 bouwt het team eerst een prototype op The Green Village, waar ze testen of alles werkt naar behoren. Hierna halen ze hun prototype weer uit elkaar, om deze mee te nemen naar Duitsland, waarmee ze gelijk hun demontabele concept bewijzen! “Voor ons is het nog eens extra leuk om op The Green Village te kunnen staan omdat onze twee voorgangers hier ook hun prototypes hebben opgebouwd”, aldus Nikki de Zeeuw, Communication & Branding bij SUM.

NIEUWSBRIEF