Roofclix

Een revolutie in dakisolatie

  • klimaatadaptief

Door klimaatverandering worden de zomers steeds warmer met hittestress als gevolg. Vooral op de daken van onze huizen en kantoren kan de temperatuur enorm oplopen, soms tot wel 70 a 80  graden Celsius, met als gevolg dat gebouwen behoorlijk opwarmen. Hoe houden we gebouwen aangenaam en koel?

De innovatieve dakisolatie van Roofclix biedt een klimaatadaptieve oplossing. Als puzzelstukken zijn de reflecterende Roofclix aan te brengen op daken, waar zij als het ware een hitteschild vormen. Dit schild zorgt ervoor dat het dak niet opwarmt en daarmee het gebouw aangenaam koel houdt. In de winter gebeurt het omgekeerde, in de laag blijft de warmte van het gebouw gedeeltelijk hangen en ontstaat een extra isolatielaag. Daarbovenop zorgen de Roofclix ervoor dat de zonnepanelen op het dak minder opwarmen en daardoor een hoger rendement kunnen leveren.

Op het dak van het Office Lab, onderdeel van het KlimaatKwartier, test Roofclix het verkoelende effect op het gebouw en laat zij mensen kennis maken met het systeem.

 

NIEUWSBRIEF