Het Paviljoen Dak

Hoe zetten we de daken van onze steden in voor de energietransitie?

  • klimaatadaptief

Er zit een enorme potentie in de lege daken van onze steden. Deze kostbare vierkante meters kunnen een belangrijke rol spelen in de energietransitie. We kunnen namelijk op onze daken groene energie opwekken, duurzame warmte winnen, water opslaan voor later gebruik, de opwarming van de bebouwde kom tegengaan en bijdragen aan het ecosysteem van de stad. Daarnaast verhoogt het groen op het dak de biodiversiteit in de stad.

Alle dak-installaties die nodig zijn om dit mogelijk te maken zijn verkrijgbaar op de markt! Alleen is er geen oplossing om deze dak-installaties gemakkelijk te combineren en zo het maximale uit je dak te halen.

Het Paviljoen Dak verandert het dakoppervlak in een modulair groen dak, waar duurzame installaties makkelijk op geïnstalleerd kunnen worden.  Zo kan elk dak aangepast worden aan de wensen van de woningeigenaar en de omstandigheden van het gebouw.  Daarbij wordt de mogelijkheid behouden om later gemakkelijk nieuwe innovaties toe te voegen, want het Paviljoen Dak is schaalbaar, waardoor de oplossing geschikt is voor daken van elke grote.

Op het dak van het Office Lab heeft Paviljoen III, het Paviljoen Dak aangelegd. Hier zullen zij monitoren welke type groen het beste in het paviljoen groeit.

Paviljoen III werkt op The Green Village in samenwerking met: VPdelta+, The GreenVillage, EFRO, Permavoid, TU Delft.

Onderdeel van

NIEUWSBRIEF