Do IoT Fieldlab

Innovatie in Internet of Things

  • duurzaam-bouwen
  • energiesysteem
  • klimaatadaptief

Er wordt baanbrekend onderzoek gedaan op het gebied van Internet of Things (IoT) en er is een groot marktpotentieel voor nieuwe producten die inspelen op de kansen van de nieuwste generatie mobiele communicatietechnologie (momenteel 5G). Door fundamenteel onderzoek te koppelen aan mogelijke toepassingen in een realistische omgeving, kunnen deze innovaties sneller de samenleving bereiken.

Delft on Internet of Things (Do IoT) Fieldlab stimuleert de versnelling van innovaties op het gebied van IoT door onderzoek te faciliteren, door de juiste partijen bij elkaar te brengen voor innovatievragen en door bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van nieuwe en betere producten en diensten. Ze initiëren en stimuleren intensieve samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid. Hiermee ondersteunt Do IoT Fieldlab de maatschappelijke ambities voor een duurzamere, gezondere en veiligere samenleving en draagt ​​het bij aan economische groei in Nederland.

Het Do IoT Fieldlab is een open platform gericht op het stimuleren en faciliteren van onderzoek en innovatie in het Internet of Things. Het fieldlab biedt de faciliteiten, expertise en een relevant netwerk voor onderzoekers, grote en kleine bedrijven, startups en studenten waarmee zij IoT-toepassingen kunnen ontwikkelen en testen op basis van de nieuwste draadloze communicatietechnologie (waaronder 5G) in een real-life omgeving buiten het klassieke laboratorium. Bij dit alles werken ze nauw samen met onderzoekswetenschappers van de TU Delft en TNO, andere experts, ondernemers en beleidsmakers in de publieke en private sector.

Contact
The Green Village is een van de twee plaatsen waar Do IoT Fieldlab innovatieve 5G-experimenten mogelijk maakt. Het core netwerk bestaat uit een 5G-antenne en een Edge Computer. Wil je weten hoe je kunt profiteren van deze 5G-technologie? Heb je een potentiële use case voor 5G in jouw sector? Neem contact op met Joep van der Weijden (Joep.vanderWeijden@thegreenvillage.org – 06 42 60 13 61)

Lees hier de whitepaper over 5G van Innovation Quarter
IQ_whitepaper_NL
IQ_whitepaper_EN

NIEUWSBRIEF