NEN lanceert innovatietool NENnovationfunnel

.

  • duurzaam-bouwen
  • energiesysteem
  • klimaatadaptief

NEN lanceert innovatietool NENnovationfunnel

NEN wil graag innovatie en maatschappelijke impact stimuleren met behulp van normalisatie. Daarvoor heeft NEN enkele jaren geleden al de Innovatiemakelaar in het leven geroepen. Om de slagingskans van innovatieve concepten verder te helpen vergroten heeft NEN de NENnovationfunnel ontwikkeld!

De NENnovationfunnel ondersteunt innovatieve concepthouders en studenten in het ondernemerschapsonderwijs bij vragen en uitdagingen op het gebied van normen en normalisatie. Deze webtool heeft een hoog educatief gehalte en heeft tot doel de doelgroep te helpen bij de volgende aspecten:

  • Oriënteren: wat is normalisatie? wat zijn normen? wat kun je daarmee? wat doet NEN?;
  • Zoeken naar (in NEN Connect) en analyseren van relevante normen en regelgeving en zoeken naar soortgelijke, reeds bestaande concepten (vastgelegd in octrooien);
  • Stimuleren van de marktacceptatie van het innovatieve concept (starting up);
  • Versterken van groei (scaling-up);
  • Creëren van meer impact.

Wegwijs worden in de wereld van normalisatie
De tool bevat veel informatie, e-learning tools, assessments, testimonials die helpen bij het wegwijs worden in de wereld van normalisatie. De tool helpt ook bij het zoeken naar en analyseren van relevante normen én bij het selecteren van de beste normalisatieoptie (mede in relatie tot bescherming van intellectueel eigendom) voor het boosten van het innovatieve concept.

Samenwerking
De webtool is in samenwerking met een groot aantal partijen tot stand gekomen. Optima Forma heeft de infographic ontworpen en technisch gerealiseerd. Veel relaties zoals startups van The Green Village, leden van Yes Delft Students en samenwerkingspartners zoals RVO, hebben meegedacht en input geleverd.

Hier vind je het volledige artikel in NENMagazine: https://nenmagazine.nen.nl/nenmagazine-1-2021/nennovationfunnel/
Hier vind je de tool: https://nennovationfunnel.nl/

NIEUWSBRIEF