Bodemanalyse voor duurzame bouw in Diergaarde Blijdorp

Afronding bachelorthesis van Karian Bruyndonckx

  • duurzaam-bouwen

Bodemanalyse voor duurzame bouw in Diergaarde Blijdorp

TU Delft student Karian Bruyndonckx heeft voor haar bachelorthesis een volledige analyse van de ondergrond van satellietproefuin Diergaarde Blijdorp samengesteld.

Door alle informatie over de draagkracht van de bodem (sondering) te bundelen, worden nieuwe focusgebieden geïdentificeerd voor een kostenefficiënte planning en toekomstige duurzame ontwikkelingen. Belangrijk om dit inzicht in de ondergrond te hebben voor je gaat bouwen, zeker voor Blijdorp. De komende jaren gaan zij veel bouwen om dierenverblijven en het park zelf te verduurzamen.

Karian heeft alle beschikbare sonderingsgegevens van de afgelopen 30 jaar verzameld, gedigitaliseerd en geanalyseerd. René Reusen, programmamanager Bouw & Design van Diergaarde Blijdorp, is erg blij met haar inzet: “Wij beschikten over veel sonderingsgegevens, maar die waren niet geordend. Van sommige oudere sonderingen hadden we alleen nog papieren uitdraaien. Door de inzet van Karian hebben we voor ons hele terrein een goed inzicht in de opbouw van de ondergrond, waardoor we bij toekomstige projecten niet of nauwelijks meer hoeven te sonderen. Zo dekkend blijkt de informatie te zijn.”

Afgelopen weken was Karian aanwezig voor een sondering op een locatie waar nog een te grote onzekerheid in de beschikbare gegevens zit. Een mooie afronding van haar belangrijke onderzoek!

 

NIEUWSBRIEF