In de versnelling: De WaterstofStraat

Lessen van 4 jaar innoveren

  • energiesysteem

In de versnelling: De WaterstofStraat

Met ‘In de versnelling’ brengen we projecten in beeld die zich bij en door The Green Village in versneld tempo hebben ontwikkeld van idee naar praktijk. Het gaat om innovaties in een complexe omgeving die op meerdere terreinen knelpunten hebben ervaren: technische, economische, sociaalmaatschappelijke en/of juridische. Door met alle relevante stakeholders samen te werken in dit fieldlab, kunnen dit soort innovaties versneld worden ontwikkeld en toegepast in de praktijk. De lessen hoe het wel en soms ook niet moet, delen we hier met elkaar.

“Als we hadden geweten hoe lastig dit traject was, waren we er misschien nooit aan begonnen.” – Lidewij van Trigt, The Green Village

De WaterstofStraat; opgezet om praktisch onderzoek te doen naar de mogelijkheden van waterstof. Met dit doel hebben de drie netbeheerders Alliander, Enexis Groep en Stedin op The Green Village een testomgeving gecreëerd door een waterstofnet aan te leggen. Het testen en onderzoeken gebeurt ook in samenwerking met andere innovatieve partijen. Wat zijn de lessen van 4 jaar samen innoveren?

Klik hier voor de PDF. Heb je liever een beknopte versie? Klik dan hier.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Lidewij van Trigt, Projectmanager Energie of telefonisch via +31(0)6 28 36 25 81.

 

Dit document is gemaakt door Polycentric in opdracht van The Green Village.

Onderdeel van

NIEUWSBRIEF