FlexBat meets FLEXINet

Adding intelligent flexibility to the distribution grid

  • energiesysteem

FlexBat meets FLEXINet

Op 18 oktober vond de tweede FLEXINet Essentials workshop plaats. Deze bijeenkomst was gericht op de nationale leergemeenschap Systeemintegratie, waaraan het onderzoek van FLEXINet bijdraagt. In deze learning community brengen we alle partijen samen die met systeemintegratie te maken hebben. Of dat nu een hardwareleverancier, een ontwerper van een duurzaam energiesysteem of een installateur is; iedereen is welkom. We werken aan een doorgaande lijn vanuit de wetenschap aan de TU Delft en praktijktoepassing vanuit Den Haag en ROC Mondriaan.

Aan het begin van de bijeenkomst gaf Mart van Bracht, directeur Systeemintegratie bij de Topsector Energie, een overzicht van de kansen en oplossingen op systeemniveau.
Marco Stecca legde vervolgens uit hoe een vermogenselektronicaconverter het opslagsysteem kan koppelen aan het netwerk. Hiervoor ontwikkelde hij in het FlexBat-programma een speciale stroomomvormer en algoritmen voor de integratie van de batterijen in het net.

Vervolgens presenteerde Joel Alpizar-Castillo zijn onderzoek naar Multi carrier-koppeling en systeemaggregatie en Siddhesh Shinde over de voor- en nadelen van het ondergronds plaatsen van een vermogenselektronische interface. Daarna was het tijd om wat parktijkvoorbeelden te bekijken door middel van een rondleiding langs het ESP lab en het 24/7 Energy Lab en Borg warmtebuffer op The Green Village.

Kon je er niet bij zijn of wil je de presetaties alsnog bekijken? Je vindt ze hier.

De volgende bijeenkomst, FLEXINet Essentials III, vindt plaats op 4 april 2023. Meer informatie volgt in een later stadium.

Wil je meer informatie over de Learning Community? Neem contact op met Pauline van der Vorm, Manager Learning Community Energietransitie via +31(0)6 48 27 55 49 of P.A.H.vanderVorm@tudelft.nl

NIEUWSBRIEF