Vacature Projectmanager innovaties in duurzaam bouwen & renoveren

Solliciteer nu en word onze nieuwe collega!

 • duurzaam-bouwen

Vacature Projectmanager innovaties in duurzaam bouwen & renoveren

Wist je dat naast de grote nieuwbouw opgave het renoveren van onze bestaande gebouwenvoorraad misschien wel de grootste uitdaging is op de Nederlandse woningmarkt? De energietransitie vraagt om een breed aanbod van oplossingen op het gebied van andere manieren van renoveren en bouwen, duurzame koeling, biodiversiteit, modulaire- en circulaire bouw en biobased bouwen, zoals met houtbouw en groene daken. Daar ga jij voor zorgen: jij bent de projectmanager die startups, wetenschappers, ondernemers, studententeams  en overheden samenbrengt, die zorgt dat onderzoek en innovatie trajecten worden opgestart en die innovaties versneld naar de markt brengt.

Functieomschrijving

Het initiëren en begeleiden van innovatieprojecten die partijen op The Green Village komen uitvoeren vormt de kern van jouw activiteiten. Als projectmanager innovaties in duurzaam bouwen & renoveren ben jij verantwoordelijk voor de succesvolle begeleiding van meerdere innovatieprojecten; vanaf het moment dat een partij interesse toont, gedurende het project en tot het moment dat de partij zijn proefopstelling weer heeft verwijderd. De projecten zijn zeer divers en elk project kent andere uitdagingen. Naast de begeleiding van individuele projecten is het jouw taak om binnen het thema duurzaam bouwen & renoveren kansen te signaleren, financiering binnen te halen en nieuwe projecten op te zetten met wetenschappers, studenten, startups, ondernemers en overheden.

We zoeken iemand die flexibel kan werken, die er van houdt om niet op de gebaande paden te lopen maar juist uitdaging vindt in verandering. Daarnaast is het van belang dat je goed kunt schakelen tussen verschillende projectpartners en stakeholders en de taal spreekt van zowel een ambtenaar als een ondernemer en een onderzoeker. Jij identificeert wat nodig is en regelt het. Denk aan het opstellen van een projectplan, financieringsplan, coachen van en sparren met projectpartners en zoeken naar mogelijkheden voor doorontwikkeling en opschaling. En ook hele praktische dingen als het zoeken naar een locatie in de proeftuin, het koppelen aan relevante partijen uit ons netwerk, of het organiseren van een workshop met geïnteresseerde marktpartijen. Je wordt daarbij ondersteund door een klein en enthousiast team van collega’s.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Helpen van onderzoekers en partners op het thema Duurzaam Bouwen & Renoveren met het identificeren en verkennen van onderzoekstrajecten en pilotprojecten en het uitwerken en opzetten van concrete projecten
 • Begeleiden van de innovatieprojecten bij o.a. het opstellen projectplan, realisatie van de opstelling en het begeleiden van het experiment en het onderzoek
 • Leggen van contacten tussen wetenschappers, startups, bedrijven, ambtenaren en studenten
 • Nieuwe ideeën en projecten borgen en het proactief op zoek gaan naar financieringsmogelijkheden (publiek en privaat)
 • Coachen en optreden als sparringpartner van projectmanagers op het gebied van consortiumvorming, planning, stakeholdermanagement, faciliteren van workshops
 • Het mede oplossen van knelpunten ten behoeve van opschaling.

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau, met een achtergrond in bouwkunde of werktuigbouwkunde
 • Kennis van en een netwerk binnen de bouwsector, of in staat om beide snel op te bouwen.
 • Je kunt goed schakelen tussen verschillende partijen, zoals wetenschappers, studenten, kennisinstellingen, ondernemers en overheden
 • Bij voorkeur ervaring met het schrijven van projectvoorstellen.

Competenties die we voor deze functie belangrijk vinden, zijn: Ondernemend, Innovatief, Resultaatgericht, Nieuwsgierig, Organisatiesensitiviteit, Operationeel sterk, Overtuigingskracht, Enthousiasmerend en zeer Stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op verlenging.
 • Een functieomvang van 38 uur (1,0 fte) per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 of 12 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 3.746,- en een maximum van € 5.826,- bruto per maand, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

The Green Village

Een duurzame toekomst vraagt om innovatieve ideeën en nieuwe bruikbare methoden en technieken. Op The Green Village onderzoeken, experimenteren, valideren en demonstreren kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemingen, overheden én burgers hun duurzame innovaties. The Green Village is een regelluw “openlucht-laboratorium” op TU Delft Campus met een focus op de gebouwde omgeving waar getest kan worden op wijk-, straat- en gebouwniveau. Met toegang tot het innovatie-ecosysteem van de TU Delft ligt de wetenschap letterlijk om de hoek. Er wordt gewoond, gewerkt en geleerd. Hier bevind je je in de wereld van morgen.

Binnen The Green Village richten we ons op 3 belangrijke thema’s; de klimaatadaptieve stad, het toekomstige energiesysteem en duurzaam bouwen & renoveren. Op dit moment zijn er meer dan 30 innovaties op het terrein actief en zijn er nog tal in ontwikkeling. Het doel is om projecten zo te helpen dat ze snel hun onderzoeks- en demonstratiedoel bereiken en partijen hun innovaties kunnen opschalen in gebouwen, wijken en steden. Het team van The Green Village geeft als matchmaker tussen partijen de nodige ondersteuning en biedt een fysieke plek voor onderzoek en demonstraties. Zo geven wij versnelling aan de transitie naar een duurzamere wereld.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marjan Kreijns, directeur The Green Village, e-mail: M.S.Kreijns@tudelft.nl.
Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Janne Tomberg, medewerker Personeelsbeheer, e-mail: J.J.Tomberg@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 8 juli 2021 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Onderdeel van

NIEUWSBRIEF