Start crowdfundingcampagne met Universiteitsfonds Delft

Kansrijke innovaties mogelijk maken

  • duurzaam-bouwen
  • energiesysteem
  • klimaatadaptief

Start crowdfundingcampagne met Universiteitsfonds Delft

The Green Village en het Universiteitsfonds Delft werken al langer samen, en gaan dat nu ook doen op het gebied van fondsenwerving. Het gedeelde doel is om meer startups de kans te geven hun kansrijke idee te testen in het fieldlab op TU Delft Campus, juist wanneer ze daar zelf onvoldoende financiële middelen voor hebben.

Ons fieldlab is een openlucht-laboratorium met focus op de gebouwde omgeving. Hier kunnen duurzame innovaties getest worden op wijk-, straat- en gebouwniveau. Een belangrijke stap om een idee van de tekentafel of prototype naar de praktijk te brengen.

Waardering voor startups
Marjan Kreijns, directeur van The Green Village, legt uit waarom het fieldlab start met fondsenwerving: “We zien vaak dat startups in ons werkveld moeite hebben met financiering. Meestal kunnen ze op veel waardering en enthousiasme rekenen, maar om een goed en duurzaam idee verder te brengen is ook geld nodig. Bijvoorbeeld voor testen. Door hiervoor geld op te halen, kunnen nog meer innovaties in ons fieldlab de volgende stap zetten.”

Duurzame innovatie
Het Universiteitsfonds Delft ondersteunt al sinds 1925 TU Delft door bij te dragen aan onderzoek, onderwijs, talentontwikkeling en ondernemerschap. Directeur Jasper Peterich: “We zien een grote betrokkenheid van alumni en anderen bij alles wat er gebeurt op en rond de TU Delft campus. Vooral wanneer het gaat om een goed idee van de grond te krijgen, in de fase van het pionieren, wil men graag bijdragen. Samen met The Green Village gaan we dat ook voor elkaar proberen te krijgen op het gebied van duurzame innovatie.”

Nederlands schapenwol
De eerste campagne gaat over het gebruik van wol als biobased bouwmateriaal. In Nederland behandelen we schapenwol nu meestal als afval, terwijl het een duurzaam en natuurlijk alternatief kan zijn voor allerlei milieubelastende kunststoffen. Mirthe Snoek en Janne Hoop werken daaraan en testen hun producten op The Green Village. Met een donatie, maken donateurs een nieuwe test op The Green Village mogelijk.

 

 

NIEUWSBRIEF