Eerste kennisdag energietransitie

Onze kennis over energie in het gebouw en in de wijk delen

  • energiesysteem

Eerste kennisdag energietransitie

Op The Green Village leren we elke dag van alle experimenten en onderzoeken die plaatsvinden op ons fieldlab. We vinden het heel belangrijk om die kennis te delen. Zo kunnen anderen weer verder bouwen op de geleerde lessen van onderzoekers en ondernemers die testen op ons terrein.

Om die geleerde lessen door te kunnen geven, werken we aan een kennisdag over de energietransitie voor professionals. Deze maand organiseerden we de kennisdag voor het eerst. Trainees van Talent voor Transitie namen deel aan de kennisdag.

Energie in gebouwen
Deze eerste energiekennisdag organiseerden we op vrijdag 12 april. In de ochtend gingen de deelnemers samen met projectmanager Stefan Hoekstra aan de slag met energie in en om gebouwen. Hierbij gingen ze in op vragen als: Waar komt de energievraag van onze woningen vandaan en hoe kunnen we deze verlagen (BENG 1 in je energielabel)? Welke energie-innovaties worden nu al toegepast en hoe kun je innovaties slim combineren? Het Co-Creation Centre, waarin de kennisdag werd georganiseerd, bood een interessante casus voor dit onderwerp door de passieve gebouw-klimatisering.

Energie in de wijk
In de middag stond het thema ‘Energietransitie in de wijk’ op het programma. Programmamanager Arnoud van der Zee leidde de deelnemers rond over ons fieldlab, onze eigen mini-wijk. Ook energy hubs, warmtenetten en de slimme aansturing van energie stonden op het programma.

Groot succes
De eerste editie van de kennisdag was een groot succes, volgens Stefan Hoekstra: “We zijn blij dat we onze opgedane kennis kunnen doorgeven aan de deelnemers. Door deze nieuwe cursus voor het eerst aan te bieden aan een groep trainees, leren wij hoe we onze kennisdag verder kunnen vormgeven. En het is een mooie manier om het gesprek aan te gaan met verschillende energieprofessionals, om te horen wat er nu leeft. Zo hebben we al een nieuw idee om een kennisdag te organiseren over flexibiliteit en netcongestie management. Daar hebben we nu al zin in!”

NIEUWSBRIEF