Sustainer.home

Het syteem voor circulaire en modulaire bouw

  • duurzaam-bouwen

Sustainer.home is een duurzaam bouwsysteem voor modulaire woningbouw in hout, ontwikkeld door Sustainer. Het systeem is flexibel te ontwerpen met behulp van 3D modellen en behaalt dezelfde prestaties als massiefhoutbouw, maar met het effectieve materiaalgebruik van traditionele houtskeletbouw. Zo helpt Sustainer ontwikkelaars, aannemers, architecten en producenten te versnellen in de transitie naar schaalbaar en betaalbaar duurzaam bouwen.

Van Office Lab 1.0 naar Office Lab 2.0
Een van de eerste bouwsystemen die Sustainer leverde, is het Office Lab (kantoor) op The Green Village. De afgelopen jaren weten steeds meer ondernemers, onderzoekers en samenwerkingspartners hun weg naar het fieldlab op TU Delft Campus weten te vinden, waardoor ook het aantal innovaties en onderzoeken is toegenomen. Met uitbreiding van het aantal innovaties, is ook het team van The Green Village gegroeid, waardoor het  huidige kantoor onvoldoende werk en innovatie ruimte biedt.

Sustainer breidt het Office Lab 1.0 uit naar 2.0 met behulp van hun modules. Het voordeel van een modulair systeem is dat je het eenvoudig kunt uitbreiden. Aan de achter- en zijkant van het Office Lab worden 14 extra modules geplaatst die naadloos op het huidige systeem aansluiten. Dankzij het modulaire en circulaire systeem kan Sustainer bestaande onderdelen zoveel mogelijk herplaatsen en hergebruiken. 

Voordelen van het modulaire bouwsysteem

  • Ruimtes zijn eenvoudig opnieuw in te delen, te verplaatsen en opnieuw te gebruiken
  • Toekomstige innovaties kunnen gemakkelijk worden ingepast, bijvoorbeeld door (biobased) isolatiematerialen in een aanpasbaar geveldeel te implementeren
  • De draagconstructie en vloer zijn uitgevoerd in Laminated Veneer Lumber en voldoen aan alle bouwfysische en comforteisen zónder toevoeging van lagen gips of beton.

Leren op The Green Village
The Green Village is een van de eerste afnemers van hun Sustainer.home bouwsysteem en is nu de eerste die voor uitbreiding gaat. Deze renovatie geeft de ondernemers de kans om waardevolle praktijkinformatie en inzicht in de aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid van het systeem op te doen. Informatie die ze kunnen gebruiken om hun product verder te ontwikkelen.

Wil je meer over dit project weten? Neem dan contact op met Projectmanager Tim Jonathan

Tim Jonathan

Tim Jonathan

Manager operaties & realisaties
NIEUWSBRIEF