MuscleWall

Flexibele waterbarrière

In situaties waarin snel stromend water en puin een bedreiging vormen, biedt de Muscle Wall een effectieve oplossing. Traditionele methoden zoals zandzakken zijn vaak traag, arbeidsintensief en logistiek uitdagend. De Muscle Wall is ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken.

De Muscle Wall is een draagbare barrière (met een hoogte van 60 cm tot 2,4 meter) die voornamelijk wordt gebruikt om water te beheersen of om te leiden. Deze barrière is snel, eenvoudig, herbruikbaar, betrouwbaar en aanpasbaar. Met een klein team van vier personen kan een stuk Muscle Wall van 30 meter volledig worden ingezet in slechts 30 minuten. Ter vergelijking: het gebruik van zandzakken op dezelfde schaal zou meer dan een dag duren en drie keer zoveel mankracht vereisen.

Een bijkomend voordeel van de Muscle Wall is dat deze zelfs kan worden ingezet wanneer het water al begint te stijgen. Elke wand kan naar de juiste plaats worden gedreven en verzonken met behulp van het water waartegen de wand bescherming biedt. Ook het opruimen is eenvoudig en snel, in tegenstelling tot zandzakken die een team van mensen met apparatuur en vrachtwagens vereisen om te worden afgevoerd.

Kortom, de Muscle Wall biedt een efficiënte en effectieve oplossing voor het beheersen van overstromingen en het beschermen van gebieden tegen snel stromend water en puin.

NIEUWSBRIEF