Isolatiekorrels

Nieuwe vorm van spouwisolatie van start in DreamHûs

In november is het testen en demonstreren van spouwisolatie in DreamHûs van start gegaan! Koston Noord, Termokomfort en Bouwgroep Dijkstra Draisma voeren samen een pilot uit met een nieuwe isolator voor verbeterde spouwisolatie. DreamHûs is een experiment op The Green Village op TU Delft Campus van het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Yes!Delft, The Green Village en de Bewonersraad Friesland. Het doel hiervan is om betaalbare, gebruikersvriendelijke oplossingen voor verduurzaming van jaren 70 woningen uit te testen en toe te passen in de praktijk.

Koston Noord, Termokomfort en Bouwgroep Dijkstra Draisma testen in DreamHûs samen een verbeterde manier van spouwisolatie. De werkmethode is daarbij niet anders dan gewoonlijk, maar de drie partijen gebruiken een nieuw type isolator. Deze nieuwe isolator verhoogt de isolatieniveaus van de vloer en de gevel flink. Dit zorgt ervoor dat een woning met een warmtepomp gasloos kan zijn, zonder dat aanvullende isolerende maatregelen nodig zijn. Met de pilot in de DreamHûzen doen Koston Noord, Termokomfort en Bouwgroep Dijkstra Draisma ervaring op met de productie, het transport en de verwerking van de isolator. Zo stelt Folkert Linnemans van Bouwgroep Dijkstra Draisma: “Als deze isolatie slaagt, hebben we een goede oplossing om label B woningen ook gasloos te krijgen en de e-factuur in bedwang te houden.”

Aant Buisman, directeur van Koston Noord vult aan: “Het DreamHûs project is voor ons een geweldige kans om de innovatie te testen. De bouw in Nederland is erg traditioneel, maar Bouwgroep Dijkstra Draisma is de partij die landelijk voorop loopt qua innovaties. Als isolatiepartner van deze partij proberen wij mee te denken en ons steentje bij te dragen want samen bereik je meer dan alleen.”

NIEUWSBRIEF