Conical Systems

Duurzame mobiliteit voor veiligere straten

  • energiesysteem

Gedeelde voertuigen zijn niet meer weg te denken uit onze steden. Maar op dit moment worden deze auto’s, scooters en fietsen inefficiënt ingezet. De bedrijven achter gedeelde voertuigen zijn bijvoorbeeld veel tijd kwijt aan het verplaatsen en opladen van deze vervoersmiddelen.

Conical Systems onderzocht of het haalbaar is om 5G-netwerken in te zetten om een micro-elektrisch voertuig op afstand te bedienen en te monitoren. Dit is getest in de gesimuleerde stedelijke omgeving van The Green Village. Voor deze test werd Swing gebouwd.

Swing is een lichtgewicht micro-elektrisch voertuig dat is ontworpen voor de bevordering van korte ritten en micromobiliteit. Met Swing worden de huidige problemen van mobiliteitsproducenten aangepakt, vanwege de functie om het voertuig dynamisch en op afstand te verplaatsen. Rijden op afstand voor dynamische verplaatsing en van deur tot deur reizen worden mogelijk gemaakt. De bestuurder hoeft het voertuig niet te parkeren of terug te brengen naar een laadstation. Bovendien maken de sensoren aan boord veiliger rijden op afstand mogelijk en zijn ze een snelle weg naar volledige zelfsturingsmogelijkheden voor autonome besturing in de nabije toekomst.

Op The Green Village werden tests uitgevoerd om de haalbaarheid en betrouwbaarheid van het gebruik van 5G-netwerken voor de telebesturing van elektrische voertuigen met lage snelheid te testen. De tests evalueerden hoe verschillende factoren, zoals snelheid, energieniveaus, de afstand tot 5G-masten en de aanwezigheid van gebouwen in de buurt, de transmissie van realtime voertuiggegevens met een lage latentie beïnvloedden. Deze tests waren cruciaal om ervoor te zorgen dat werd voldaan aan de communicatievereisten voor een veilige en effectieve werking op afstand, waaronder een lage latentie van eind tot eind, een hoge betrouwbaarheid en voldoende doorvoer.

 

NIEUWSBRIEF