Op zoek naar het koelste idee van Nederland

Stuur jouw innovatie in!

  • klimaatadaptief

Op zoek naar het koelste idee van Nederland

Op 21 oktober trapt NPO Radio1 de NPO klimaatweek af met de Klimaatstudio.

Samen met de NPO zijn we op zoek naar het koelste idee van Nederland. De student, ondernemer, of onderzoeker met de beste innovatie gericht op hittestress en waterbesparing maakt kans om haar of zijn innovatie op The Green Village te komen testen.

Op The Green Village testen we al meer dan vijf jaar samen met ondernemers en wetenschappers innovaties op het gebied van klimaatadaptatie. Het besparen van water tijdens droogte, het samenbrengen van begrippen zoals wateropslag, groen en biodiversiteit, of het toepassen van reflecterende materialen om warmte tegen te gaan, zijn voorbeelden die we hier op onze proeftuinen toepassen. Heb jij mooie aanvullingen die we hier kunnen testen? Doe dan mee met de uitdaging en maak kans om met jou idee op ons fieldlab aan de slag te gaan en echt impact te maken voor de maatschappij. Je kan vanaf vandaag al je ideeën opsturen. Klik hier.

Jort Kelder (AVROTROS) & Eric Arends (VPRO) en Chazia Mourali (PowNed) & Coen Verbraak (HUMAN) zijn de presentatieduo’s in de Klimaatstudio. Zij zullen tussen 13.00 en 17.00 stil staan bij tal van onderwerpen op het gebied van het veranderende klimaat. Ook wordt aan een aantal politieke partijen gevraagd naar hun plannen voor het klimaat na de verkiezingen. Aan het einde van de uitzending vanuit de Klimaatstudio maakt NPO Radio 1 samen met onze directeur Marjan Kreijns de top drie koelste ideeën bekend.

Zaterdag 28 oktober wordt het winnende idee bekendgemaakt in Dr. Kelder en Co (AVROTROS) op NPO Radio 1. Als de mogelijkheid er is, kan die ondernemer dus op The Green Village haar of zijn innovatie komen testen!

NIEUWSBRIEF