Gezocht: verduurzamingsoplossingen voor drie woningen op The Green Village

Dreamh�sDreamh�s

Gezocht: verduurzamingsoplossingen voor drie woningen op The Green Village

Dreamhûs is een project waarin onderzoekers, studenten, ondernemers en marktpartijen worden uitgedaagd om betaalbare, gebruikersvriendelijke verduurzamingsoplossingen voor bestaande woningen te bedenken en te testen.

De woningen staan op The Green Village. Het zijn drie exact nagebouwde jaren zeventig woningen met verschillende energielabels. Ze vormen een afspiegeling van de bestaande Nederlandse woningmarkt en worden echt bewoond door mensen die het comfort of gemak van de innovaties ondervinden en beoordelen.

Het realiseren van betaalbare verduurzaming van de bestaande bouw is op dit moment de grootste opgave op de Nederlandse woningmarkt. Daarom zijn WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma, YES!Delft, The Green Village en de Bewonersraad Friesland een samenwerking aangegaan om het ‘huis van de toekomst’ te creëren. Ze combineren Friese nuchterheid en daadkracht met nieuwe technologische inzichten.

Het idee achter DreamHûs is betaalbaar, comfortabel, simpel én duurzaam wonen. Partijen maken met dit samenwerkingsproject de droom waar om een slimme en rendabele versnelling te geven aan de verduurzaming van de bestaande sociale huurhuizen in Nederland.

Unieke van het bouwen van de Dreamhûzen op The Green Village is dat er daar geen sprake is van bouwregelgeving die het project en de bijbehorende innovaties eventueel in de weg staan.

De innovaties kunnen liggen op het gebied van energie, een gezond binnenklimaat, water, warmte, isolatie, ICT, Internet of Things en smart homes.

Als een project zijn voordeel bewijst wordt het toegepast in de huurwoningen van het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland en daarna in de rest van Nederland.


Wij zijn daarom op zoek naar vernieuwers die buiten de gebaande paden durven te denken en te doen.
Heb jij een innovatie die je wilt testen?
Neem contact met ons op via communicatie@thegreenvillage.org

NIEUWSBRIEF