Loading Events

« Alle evenementen

  • This event has passed.

Webinar: Onderzoek en Ontwerp tegen Hittestress

28 October 2021 @ 15:00 - 16:30

Één jaar na de gezamenlijke feestelijke opening van het HittePlein op een hete september dag willen wij jou graag uitnodigen voor het webinar ‘Onderzoek en Ontwerp tegen Hittestress’.

Op het HittePlein testen, ontwikkelen en demonstreren innovatieve ondernemers en onderzoekers oplossingen op het gebied van hittestress en langdurige droogte. In het afgelopen jaar hebben vele onderzoeken plaatsgevonden die de hittestress op het plein in kaart hebben gebracht. Ook zijn er verschillende ontwerpen gemaakt om hittestress te verlagen met het gebruik van groen, water en slimme oplossingen. Met de proeftuin wordt er bijgedragen aan het in stand houden van een prettige en leefbare bebouwde omgeving. Een belangrijk onderwerp, zo is gebleken uit het IPCC rapport van afgelopen zomer, want de gemiddelde temperatuur in Nederland stijgt.

In het webinar willen wij deze opgedane kennis en de plannen voor de toekomst delen. Daarnaast zullen drie interessante hitte projecten worden uitgelicht:

  • Wisse Beets van Nelen & Schuurmans heeft het HittePlein vertaald naar een online Hittestresstool. Middels deze tool krijgen we een goed beeld van de hittestress op het plein en krijgen we inzicht de alternatieven. Een startpunt om te begrijpen hoe we met een goed ontwerp hittestress kunnen voorkomen.
  • Architect & onderzoekster Eva Stache presenteert haar HittePlein ontwerp waarbij verschillende ontwerp- en inrichtingsaanpassingen de hittestress op het plein behoorlijk zouden moeten verlagen. En dat wordt natuurlijk ook gemeten!
  • TU Delft studenten pitchen hun innovatieve ideeën tegen hittestress.

Graag verwelkomen wij jou tijdens het webinar!

 

Details

Date:
28 October 2021
Time:
15:00 - 16:30
Event Category:
Website:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeH1icJeYdAThFA-nDxCJH0DSrq_VKnoC0xqFIpjJH3EBAppA/viewform

Organizer

VPdelta
View Organizer Website

Venue

Online

Details

Date:
28 October 2021
Time:
15:00 - 16:30
Event Category:
Website:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeH1icJeYdAThFA-nDxCJH0DSrq_VKnoC0xqFIpjJH3EBAppA/viewform

Organizer

VPdelta
View Organizer Website

Venue

Online