Loading Events

« Alle evenementen

  • This event has passed.

Proeven aan de Praktijk – Ervaar de ‘Variantenstudie in één dag’

28 March 2022 @ 15:00 - 17:00

Wil jij ervaren hoe samenwerkende co-makers en corporaties in één dag tot drie complete scenario’s voor duurzame renovatie komen? Kom dan op 28 maart naar Utrecht en leer in de praktijk.
In Proeven aan de Praktijk staan praktijklessen voor het bereiken van CO2-neutrale woningrenovatie centraal. We delen ervaringen, gaan in gesprek met elkaar en zoeken naar opschalingskansen. Zeven regionale innovatiehubs en De Bouwcampus werken via eigen Communities of Practice aan proposities voor CO2-neutraal renoveren. Zij delen opgedane kennis en ervaringen met elkaar en met iedereen die het horen wil. Omdat we door kruisbestuiving en opschaling de ambitie van duurzame renovatie van de sociale woningbouw kunnen realiseren. Kennis die we opdoen in de regio moet elders in het land worden opgepakt en weer verder gebracht. Tegelijk zoeken we met elkaar naar nieuwe en betere oplossingen.

Het onderwerp van deze Proeven aan de Praktijk is: ‘Ervaar de Variantenstudie in één dag bij de Utrechtse Renovatieversneller’.

Het programma
De Utrechtse Renovatieversneller is een actieve community van Utrechtse woningcorporaties binnen de RWU en negen co-makers. De corporaties werken succesvol samen via het donutmodel. En door de samenwerking zijn de co-makende onderhoudspartijen bereid over hun eigen grenzen te kijken. Zo hebben zij toegewerkt naar één integraal keuzemodel voor renovatie dat co-makeronafhankelijk is. Niet alle negen een eigen systeem, maar gezamenlijk een standaard om tot hét renovatiescenario qua CO2-ambities te komen.
In de Variantenstudie in één dag wordt – de naam zeg het al – in één dag toegewerkt naar drie renovatiescenario’s voor een concrete casus: instandhouden, verbeteren of upgraden. Tijdens de dag belopen de deelnemers het pad vanuit data- en beeldherkenning, via de ontwikkelde beslisbomen en productenmatrix naar werkgroepen voor de drie scenario’s. Aan het eind van de middag worden deze drie scenario’s gepresenteerd aan de corporatie.

Op 28 maart staat de eerstvolgende Variantenstudie in één dag gepland, waarbij de co-makers voor corporatie Bo-Ex in één dag tot drie varianten met productkeuzes voor renovatie komen: in stand houden, verbeteren of upgraden. Jij bent uitgenodigd om tijdens het laatste deel van de dag te mee te maken wat voor energieke en open dynamiek er ontstaat tussen de corporaties en co-makers, hoe zij tot de scenario’s komen en wat dat in de praktijk betekent.

Organizer

De Bouw Campus

Venue

Utrecht

Organizer

De Bouw Campus

Venue

Utrecht