Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bouwen aan een klimaatadaptieve proeftuin

11 april 2022

- Gratis

Maandagmiddag 11 april: The Green Village – Delft

Na twee jaar online samenkomen, is het zover… BTIC (Bouw en Techniek Innovatiecentrum) on Tour gaat echt on tour! Op 11 april 12.30 – 15.00 uur komt ze naar ons Co-Creation Centre voor de interactieve sessie Bouwen aan een klimaatadaptieve proeftuin. Hoe ontwerp en construeer je gebouwen of pas je deze aan zodat de effecten van hitte, neerslag en droogte worden afgezwakt, zowel binnen als buiten de schil van het gebouw? Dat is de vraag die centraal staat tijdens deze middag én in de nieuwste proeftuin van The Green Village: KlimaatKwartier. KlimaatKwartier is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, The Green Village en VPdelta+. Beschik jij over kennis, kunde en/of daadkracht om binnen dit thema aan de slag te gaan? Meld je dan hier aan voor deze sessie!

Gastsprekers
Sander is managing partner en oprichter van &Flux. Als adviseur is hij vanaf het eerste uur betrokken bij het Convenant Klimaatadaptief Bouwen van Zuid Holland. Daarnaast is hij drijvende kracht achter soort gelijke initiatieven in de Amsterdam Metropool regio en Utrecht. Hij zal zijn bevindingen hierover delen.  Vervolgens neemt Martin Tenpierik (Associate professor TU Delft bouwfysica, akoestiek, duurzaamheid en architectuur) je mee in de wereld van binnenklimaat in gebouwen en geeft hij een aantal sprekende voorbeelden uit de wetenschap.

Hoe zorgen we er op een efficiënte manier voor dat een glazen gebouw als het Co-Creation Centre in de winter comfortabel warm is en aangenaam koel op een hete zomerdag? Door Converge, het onderzoek naar het passief klimatiseren van gebouwen. Wouter Beck, Director Greentech bij Hunter Douglas, is een van de partners die aan dit project werkt én expert op het gebied van comfort-, energie- en materiaalaspecten van zon- en lichtbeheersingsoplossingen. Hij sluit het plenaire gedeelte af met een inkijkje in dit bijzondere project.

Zelf aan de slag
Na een inspirerend rondje langs de innovaties op The Green Village, is het tijd om samen te brainstormen over innovatieconcepten die echt in de nieuwe proeftuin KlimaatKwartier moeten worden getest. Wat wil jij hier zelf of in samenwerking met anderen testen? Denk mee, wissel kennis uit en ga aan de slag tijdens deze interactieve sessie.

Locatie

The Green Village
Van den Broekweg 4
Delft, Zuid-Holland 2628CR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
015 278 20 64
Bekijk de site van Locatie

Locatie

The Green Village
Van den Broekweg 4
Delft, Zuid-Holland 2628CR Nederland
+ Google Maps
Telefoon
015 278 20 64
Bekijk de site van Locatie