Loading Events

« Alle evenementen

  • This event has passed.

Kennissessie KlimaatKwartier

13 April 2023 @ 13:00 - 17:00

Klimaatadaptatie: van ambities naar uitvoering

Hittestress in de openbare ruimte en gebouwen, langdurige droogte, wateroverlast door piekbuien, drinkwaterbesparing… Met de zon die weer harder gaat schijnen komen er zomers aan die snakken naar een klimaatbestendige stad! Maar hoe dan?

Zijn er binnen jouw gemeente of project klimaatadaptatie ambities? Maar heb je geen idee waar te beginnen? Duizelt het je van de onderzoeken en beleidstukken en wil je praktische handvatten om aan de slag te gaan? Doe je projecten voor gemeenten en wil je meer inzicht in hun context? Of ben je al verder met klimaatadaptatie en wil je leren van ‘best practices’ van collega’s? Kom dan op donderdag 13 april naar The Green Village op TU Delft Campus voor een kennissessie van het KlimaatKwartier.

Tijdens deze middag is het mogelijk om jouw casus aan bod te laten komen. Heb je een specifiek project waar je klimaatadaptatie in uitvoering zou willen brengen? Of hebben jullie nog geen ambities en vraag je je af waar te beginnen? Neem contact op met Floor Pino: f.e.a.pino@tudelft.nl. Klik op onderstaande knop om je aan te melden. We hopen jullie allen te zien!

Voor wie?
Gemeenten, waterschappen en andere medeoverheden, bouwers, ontwikkelaars, advies- en ingenieursbureaus die in stedelijk gebied opereren of medeoverheden als klant hebben.
Wanneer? 13 april 13:00-17:00
Wat? Inhoudelijke pitches, inspiratiesessie met innovatieve klimaatadaptatie oplossingen, best practices van andere gemeenten en een workshop ambities in uitvoering brengen.
Waar? The Green Village, van den Broekweg 4, Delft

In de proeftuin KlimaatKwartier komen kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheden samen experimenteren, demonstreren en kennis uitwisselen om Nederlandse gebouwen klimaatadaptief te maken. Deze proeftuin biedt een plek voor dialoog en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen om de gevolgen van klimaatverandering voor gebouwen tegen te gaan; zowel binnen als buiten, zowel in ontwerp als constructie. Samen ontwikkelen we bouwstenen voor de klimaatadaptieve buurt.

KlimaatKwartier is een initiatief van het Ministerie van BZK, The Green Village en VPdelta+, met ondersteuning van RVO.

Details

Date:
13 April 2023
Time:
13:00 - 17:00
Event Categories:
, , ,
Website:
https://forms.gle/myzEhDvMD1syVueX9

Organizer

The Green Village

Venue

The Green Village
Van den Broekweg 4
Delft, Zuid-Holland 2628CR Nederland
+ Google Map
Phone
015 278 20 64
View Venue Website

Details

Date:
13 April 2023
Time:
13:00 - 17:00
Event Categories:
, , ,
Website:
https://forms.gle/myzEhDvMD1syVueX9

Organizer

The Green Village

Venue

The Green Village
Van den Broekweg 4
Delft, Zuid-Holland 2628CR Nederland
+ Google Map
Phone
015 278 20 64
View Venue Website