Europarlementariërs in gesprek in Energiedebat

De rol van Europa in de energietransitie

  • energiesysteem

Europarlementariërs in gesprek in Energiedebat

In juni gaan we weer naar de stembus: de Europese Parlementsverkiezingen komen eraan. Energie is tijdens deze verkiezingen een belangrijk thema. Europa zit immers midden in de energietransitie.

Om erachter te komen wat de standpunten van de partijen zijn, organiseerden TU Delft en Energie-Nederland tijdens de Materials Week het Energiedebat op The Green Village.

Nationale kandidaten van CDA (Robbert van Eerd), D66 (Laura de Vries), GroenLinks-PvdA (Bas Eickhout), JA21 (Michiel Hoogeveen), NSC (Jamilja van der Meulen), Volt (Fabienne Hendricks) en VVD (Anna Strolenberg) waren aanwezig om te debatteren over vragen als: hoe duur is het energie-onafhankelijk maken van Europa? Hoe maken we de de energietransitie inclusief? En welke rol speelt wetenschap in het versnellen ervan?

Ook was er een Fact Forum aanwezig, dat bestond uit vier TU Delft onderzoekers: Benjamin Sprecher, David Peck, Nynke van Uffelen en Sonja van Dam. Met hun wetenschappelijke achtergrond konden zij feit van fictie gescheiden houden. Ook waren zij niet schuw van kritische vragen, waarmee zij tijdens het debat regelmatig van zich lieten horen.

Het debat werd bijgewoond door studenten en medewerkers van de TU Delft.

NIEUWSBRIEF