Bewonersraad Friesland bezoekt hun DreamHûs

Een dagje in Delft

  • duurzaam-bouwen

Bewonersraad Friesland bezoekt hun DreamHûs

De bestaande bouw op een betaalbare manier verduurzamen, dat is één van de grootste opgaven op de Nederlandse woningmarkt en dat is precies waarom WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma en de Bewonersraad Friesland samen met ons proeftuin DreamHûs zijn gestart. De drie replica’s van jaren zeventig woningen maken het mogelijk om een breed scala aan betaalbare en gebruikersvriendelijke verduurzamingsoplossingen voor dit type woningen te testen in de regelluwe omgeving van ons fieldlab. Het doel is om de beproefde innovaties in huurwoningen in Friesland toe te passen en vervolgens op te schalen naar de rest van het land.

Bewonersraad Friesland treedt met zo’n 30.000 huurders op als ambassadeur van verduurzaming en energietransitie, maar let ook vooral op of de sociale huurwoningen betaalbaar blijven voor huishoudens met smalle beurzen en wat de ingrepen gaan betekenen voor de bewoners zelf. Zij nemen de bewoners mee in de nieuwe ontwikkelingen en daarom is het belangrijk om af en toe te komen kijken hoe het met hun DreamHûs in Delft is!

Na een korte introductie over The Green Village en het DreamHûs Project, demonstreerde Margot van Gastel van Luxxor de innovaties Blue van Hamwells en de Flatmate van Sanura, voorbeelden van betaalbare douche wtw’s die eenvoudig in een bestaande woning geïnstalleerd kunnen worden. In de DreamHûs woningen werden de nieuwste innovaties bekeken en werd collegabewoner Kasper bevraagd over zijn ervaringen als proefkonijn in een echt DreamHûs!

NIEUWSBRIEF