WaterStraat uurtje

Marketing, tips & tricks en het dataplatform

  • klimaatadaptief

WaterStraat uurtje

Op 30 november organiseerden VPdelta+, Hoogheemraadschap van Delfland en The Green Village weer een WaterStraat uurtje. Dit is een terugkerende sessie met elke keer een ander onderwerp dat interessant is voor de WaterStraat ondernemers en hen een stapje verder helpt bij het innoveren. Deze keer stond de sessie in het teken van communicatie & het dataplatform van The Green Village.

Tijdens dit interactieve uurtje konden de ondernemers vragen stellen en met elkaar in gesprek gaan over hoe de ander iets aanpakt. Innovators zijn veelal bezig met het testen van hun product/dienst en deze door te ontwikkelen, maar vergeten vaak erover te communiceren. Juist dat communiceren is zo ontzettend belangrijk als je een nieuw product hebt dat nog niemand kent. Want hoe komt jouw eindklant bij jou uit als ze niet van het bestaan weten?

Een mooi moment voor de communicatie ladies van VPdelta+ en The Green Village om zich “live” aan de ondernemers voor te stellen en hen te vertellen wat VPdelta+ en The Green Village allemaal voor hen kan betekenen op het gebied van communicatie. Een innovatie bordje op het terrein, een artikel op de website en in de nieuwsbrief, een introductie filmpje op Youtube, een eindinterview… dat zijn enkele voorbeelden van wat zij doen. Maar hoe kan die ondernemer aan de slag? Wanneer kies je welk medium? Hoe onthoud je überhaupt alles wat er tijdens die sessie is verteld? Ook daar hadden zij aan gedacht. Na afloop kregen de deelnemers allemaal een cheat sheet mee waarop ze alles terug kunnen lezen.

Daarna was de beurt aan collega Joep van der Weijden. Op een begrijpelijke manier legde hij uit welke data er nu op het dataplatform te vinden is hoe ondernemers hun eigen data inzichtelijk kunnen krijgen. Na een aantal vragen was het uur helaas alweer voorbij.

 

Op de foto van links naar rechts: Nicole Broers – VPdelta+, Caitlin Eagles – The Green Village en Jehan Daal – The Green Village

NIEUWSBRIEF