EWB Circular Rain betrokken bij bouw nieuw internationaal hoofdkantoor Fugro

Van pilot naar grootschalig duurzaamheidsproject

  • klimaatadaptief

Van pilot naar grootschalig duurzaamheidsproject bij Fugro! EWB Circular Rain, ook te vinden met een proefopstelling op The Green Village, gaat komende anderhalf jaar bijdragen aan de bouw van een nieuw en duurzaam hoofdkantoor met hun innovatie.

Bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat de Urban Rain Shell (URS) onderdeel uitmaken van een innovatief circulair regenwatersysteem. Dit systeem wordt geplaatst onder de nieuwe parkeergarage waar afstromend regenwater van ruim 6500 vierkante meter verhard oppervlak geborgen zal worden. Zo kan er 460m³ water worden opgeslagen tijdens extreme regenbuien en kan er in een ander deel ruim 150m3 water worden geborgen en gezuiverd voor hergebruik bij oa. het doorspoelen van toiletten en het bewateren van het groendak.

Foto Credit – Courtesy of Fugro

Het hele gebouw zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden, mede dankzij deze innovatie. Naar verwachting is het gebouw in de tweede helft van 2025 klaar.

Meer weten over de Urban Rain Shell en het project bij Fugro? Lees hier meer: Fugro starts construction of new international headquarters

NIEUWSBRIEF