Vacature Projectcoördinator Energy Switch

Zit jij vol ambitie om energie-onderwijs nóg beter en toegankelijker te maken?

 • energiesysteem

Vacature Projectcoördinator Energy Switch

Zit jij vol ambitie om energie-onderwijs nóg beter en toegankelijker te maken? Als Projectcoördinator Energy Switch bij de TU Delft ga jij een bijdrage leveren aan de energietranistie.

Functieomschrijving

In deze projectcoördinator functie krijg je de kans om een sleutelrol te spelen in de energietransitie in de regio Zuid-Holland. TU Delft is penvoerder van het programma Energy Switch dat tot eind 2023 loopt. In dit programma werken regionale partijen met een behoefte aan opleiding, (bij-) scholing, training, coaching op gebied van energietransitie samen met onderwijsaanbieders. Hun gezamenlijke doel is een grote beschikbaarheid van goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers in de energiesector, van mbo tot hoger onderwijsniveau. Energy Switch zorgt daarbij voor coördinatie van vraag en aanbod, voor continuïteit en onderwijskwaliteitsborging. Energy Switch doet dat volgens deze drie pijlers:

1) Het coördineren en faciliteren van ‘Human Capital Akkoord initiatieven’ voor de energietransitie in Zuid-Holland.

2) Werknemers met een opleiding/beroep met weinig toekomstperspectief, naar een courante functie in de energietransitie brengen.

3) Het leveren van maatwerkoplossingen voor concrete vragen uit de markt.

De projectcoördinator werkt bij TU Delft | Extension School for Continuing Education, in het Business Development Team. Jij werkt samen met de reeds opgerichte thematische learning communities van The Green Village en TU Delft. Daarnaast is er nauwe samenwerking met de TU Delft Campus, Campus aan de Schie, het Rotterdams leerwerkakkoord en andere betrokken partijen. Uitgangspunt is het gecoördineerde aanbod van het onderwijs in Energy Switch aan te bieden via bestaande platforms.

Als projectcoördinator van Energy Switch sta je voor de uitdaging om de voortdurend veranderende opleidingsbehoeften van (medewerkers van) bedrijven in de energie- en installatiebranche, te verbinden met het ontwikkelen en aanbieden van training en opleiding door onderwijsinstellingen en -aanbieders. Dat doe je in eerste instantie met de bedrijven en onderwijsinstellingen in de provincie Zuid-Holland die verbonden zijn aan Energy Switch.

In jouw rol verken je de markt met aanbod aan training, cursussen en opleiding op het gebied van de energietransitie en de mogelijkheden voor maatwerkoplossingen in de provincie Zuid-Holland. Daarnaast verken je de vraag naar kennis en competenties van deelnemende bedrijven om de energietransitie mogelijk te maken. Vervolgens breng je vraag en aanbod bij elkaar: zowel voor grote als kleine bedrijven in de energiesector. Je hebt een can-do mentaliteit en weet de activiteiten binnen het Energy Switch programma te coördineren. Daarnaast verzorg je de coördinatie en afstemming in de drie pijlers van Energy Switch.

Je werkt intensief samen met het programmateam bestaande uit een programmasecretaris, projectadministrateur en inhoudelijk adviseurs. In samenwerking met dit team wordt het oogmerk geborgd om vraag gestuurd en learner-centred onderwijs te bieden én wordt de kwaliteit en continuïteit van het aanbod gemonitord.

In samenwerking met het team initieer je tevens het werven van extra financiële bijdragen uit fondsen, subsidieregelingen en stimuleringsprogramma’s; zoals NL Leert door met sectoraal maatwerk, EFRO en SLIM. Daarnaast rapporteer je over de status en ontwikkeling van Energy Switch aan de Extension School en de provincie.

Functie-eisen

 • Je bent gemotiveerd, denkt mee en hebt ervaring met samenwerken, je bent in staat om partijen in de energiesector actief te benaderen.
 • Je bent pro-actief en weet om te gaan met zeer diverse partijen en hun belangen. De sector en die partijen staan natuurlijk niet stil, en je kunt opereren in een dynamische omgeving.
 • Je bent in staat om te netwerken in de energiesector, techniek georiënteerde bedrijven en beroeps- en bedrijfsopleidingen.
 • Je hebt organisatorische vaardigheden en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen voor de implementatie van een publiek programma zoals Energy Switch.
 • Je hebt ervaring met en bent gemotiveerd om fondsen te werven en te communiceren met en te rapporteren naar verschillende stakeholders.
 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om grote en kleine successen van en met de Energy Switch partners op allerlei manieren en plekken onder de aandacht te brengen.

Mocht je interesse hebben, nog niet aan de vereiste ervaring voldoen, maar wel over de juiste motivatie beschikken, dan nodigen we je ook van harte uit om met ons het gesprek aan te gaan.

Gewenste persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten:

 • Ondernemend, verbindend, doelgericht, nieuwsgierig.
 • Teamspeler met gevoel voor politieke verhoudingen.
 • In staat om samen te werken met personen en partners uit verschillende disciplines en met verschillende rollen, verantwoordelijkheden of ervaring.
 • Gemotiveerd om binnen de energiesector te werken en snel te leren over nieuwe ontwikkelingen binnen deze sector. nalytical, data-driven, able to put things into perspective, self-reliant and goal-oriented.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op verlenging.
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 3.807,- en een maximum van € 5.211,- bruto per maand, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Universiteitsdienst – Extension School

‘Educate the World and enhance the quality of TU Delft campus and online education’. Dat is de missie van de TU Delft Extension School for Continuing Education. Een missie die al sinds de oprichting in 2014 bepalend is in al het denken en doen binnen onze innovatiegerichte onderwijsorganisatie.

We richten ons op online universitair vervolgonderwijs. Samen met externe partners en de faculteiten van de TU Delft ontwikkelen en verzorgen wij modules en korte programma’s voor externe doelgroepen. Denk aan internationale studenten met een bachelor- of masterdiploma, die zich via online onderwijs verder willen ontwikkelen. En aan mensen die al een tijdje in het arbeidsproces zitten en hun vaardigheden willen opfrissen. Na afronding ontvangen onze studenten een officieel (geaccrediteerd) certificaat voor de onderwijsmodule(s) die zij hebben gevolgd.

De Extension School valt administratief onder ESA, maar is sinds kort een zelfstandige organisatie binnen de universiteitsdienst van de TU Delft. Ons managementteam rapporteert rechtstreeks aan het College van Bestuur. We werken met een dertigtal collega’s vanuit ons eigen kantoor op de universiteitscampus. Een internationaal team met deskundige en gepassioneerde medewerkers met meer dan tien verschillende nationaliteiten. Onze cultuur is dan ook zeer divers!

Additionele informatie

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Maaike van Buul (m.a.j.p.m.vanbuul@tudelft.nl of +31 (0) 15 27 85286).

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 7 november 2021 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier te vinden in onderstaande knop.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
NIEUWSBRIEF