Uitnodiging lancering 24/7 Energy Lab

Kijk online mee op 14 januari tijdens TU Delft Dies

  • energiesysteem

Uitnodiging lancering 24/7 Energy Lab

Bij de VN-klimaattop in Glasgow is de noodzaak om nog sneller de CO2-uitstoot te verminderen door 200 landen onderstreept. Om cruciale energie-innovaties te kunnen realiseren, lanceert de TU Delft op vrijdag 14 januari 2022 het 24/7 Energy Lab: een unieke testfaciliteit om de energietransitie in de gebouwde omgeving te versnellen.

24/7 Energy Lab richt zich op de ontwikkeling van een lokaal, CO2-vrij energiesysteem, waarbij onder meer waterstof als tijdelijk opslagmedium wordt gebruikt. Wanneer we er op een slimme manier voor zorgen dat huishoudens 24 uur per dag van duurzame energie gebruik kunnen maken, zetten we een reuzenstap in het versnellen van de energietransitie. Het project vindt plaats op The Green Village, in samenwerking met tal van partners vanuit de overheid en het bedrijfsleven.

Om deze milestone met elkaar te vieren, nodigen wij je van harte uit om op vrijdag 14 januari met ons online het glas te heffen op een duurzame toekomst. Op die dag viert de TU Delft haar 180ste verjaardag en wordt het lustrumjaar gestart met als thema ‘Speeding up the Energy Transition’. Dat doen wij overigens niet alleen. Dat doen wij samen met jou én in bijzijn van…

• Frans Timmermans – vicevoorzitter van de Europese Commissie / bedenker Green Deal
• Tim van der Hagen – voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft
• Winfried Baijens – Radio- en televisiepresentator verzorgt de presentatie

NIEUWSBRIEF