Tours, informatiemarkt en lezingen

Open Dag Duurzame Innovatie is succes

  • energiesysteem

Tours, informatiemarkt en lezingen

Welkom

Open hekken, verse koffie en kratten vol biologische appels. Op 9 oktober verwelkomde team The Green Village de inwoners van Delft en omstreken voor de Open Dag Duurzame Energie. (Deze dag werd gesponsord door Delftenaar Maarten de Groot.)  Op deze dag ontdekten de bezoekers hoe dit Delftse openlucht-laboratorium bijdraagt aan een duurzame toekomst en leerden zij wat zij zelf kunnen doen.

Er waren tours langs duurzame innovaties, een informatiemarkt en lezingen in het Co-Creation Centre. Als verrassing werd er door Maarten de Groot €10.000 uitgereikt aan start-up Biosphere Solar. Met dit bedrag kan de start-up een testtraject op The Green Village starten, met als doel hun product door te ontwikkelen.

Zelf aan de slag
Het HittePlein werd omgedoopt tot een informatiemarkt. Deelstroom Delft, 015 Duurzaam en Platform Energietransitie Delft gaven de bezoekers tips en informatie om hun huis te verduurzamen en duurzamer met energie om te gaan.

Een paar meter verderop, opende directeur Marjan Kreijns de dag in het Co-Creation Centre. Aansluitend vertelde TU Delft prof. John Schmitz op begrijpelijke en enthousiaste wijze over de energietransitie en waarom we allemaal nodig zijn om het voor elkaar te krijgen. Waarna Lidewij van Trigt, projectmanager energietransitie, het woord nam en vertelde over het spannende project dat op The Green Village gaat komen: “Wat als je een woning op The Green Village volledig energie autonoom maakt?”

Tijdens de presentatie van Stephan Brandligt – wethouder duurzaamheid, werk & inkomen, financiën gemeente Delft – grepen de Delftse inwoners de mogelijkheid aan om te vragen wat de plannen van de gemeente concreet voor hen betekent.

Daarnaast waren er presentaties van de innovatieprojecten: WaterStraat, H2@Home, Flatmate en SuperSola.

Extra tours
Een onderdeel was overduidelijk favoriet: een tour langs alle innovaties op The Green Village. Vooraf dachten we met negen tours wel uit te komen, maar op de dag zelf was het animo zo hoog dat er meerdere mensen op tour zijn geweest.

NIEUWSBRIEF