The Green Village in waterstof uitzending NHNext

Projectmanager energie & mobiliteit Lidewij van Trigt te gast

  • energiesysteem

The Green Village in waterstof uitzending NHNext

Op 3 maart 2021 vond de eerste aflevering van NHNext over waterstof plaats. Onze projectmanager Energie & Mobiliteit Lidewij van Trigt was uitgenodigd om meer te vertellen over de huidige en toekomstige waterstofplannen van The Green Village.

Om klimaatverandering en opwarming van de aarde tegen te gaan moeten we veranderen. Iets wat hier een grote rol in gaat spelen is waterstof. De komende weken neemt NHNext je mee in een serie livestreams die hier verder op in gaan. Maar wat is waterstof nu precies? En waarom wordt dit de energie van de toekomst genoemd?

Lidewij vertelt je meer over de verschillende testen die gedaan worden met waterstof op The Green Village. Van een waterstofauto die energie levert aan een woning tot een woning die door waterstofgas wordt verwarmd. Ook vonden de afgelopen weken de eerste testen op de WaterstofStraat plaats. Alliander, Enexis Groep en Stedin hebben op The Green Village deze testomgeving gecreëerd waar praktisch onderzoek wordt gedaan naar waterstofgas als duurzaam alternatief voor aardgas.

Bekijk uitzending
Klik op onderstaand filmpje om de gehele uitzending terug te kijken. Vanaf 18:50 komt The Green Village aan bod.

©NHNext

NIEUWSBRIEF