Start bouw Circulair Fundament

Bouw mee aan het fundament van het Co-creation centreBouw mee aan het fundament van het Co-creation centre

Start bouw Circulair Fundament

De ontwikkeling in circulair bouwen is in volle gang. Het is een enorme uitdaging voor de bouwsector om 50% minder gebruik te maken van primaire grondstoffen in 2030. Een groot deel van deze grondstoffen wordt gebruikt in de bouw van fundament en vloersystemen.

Zie jij kansen voor innovatieve oplossingen, maar wordt de praktische toepassing hiervan belemmerd door regelgeving, normen en gebrek aan bewijs? Dan is het Co-creation centre de ideale plek.

Innovaties die liggen te wachten op implementatie worden bij The Green Village in de praktijk gebracht. Het Co-creation centre biedt hét platform voor het testen van experimentele, innovatieve methodes en materialen voor fundatie. Op deze locatie op de TU Delft campus staat het bouwbesluit ‘uit’, wat mogelijkheden biedt voor experiment en validatie.

Wie doen er al mee?
Met een consortium van ambitieuze partners leggen wij letterlijk en figuurlijk een ‘circulair fundament’. Elke partner levert zijn eigen aandeel waardoor dit gebouw een combinatie oplevert van onderzoek, validatie en demonstratie. Reeds aangesloten partners zijn ABT, cepezed projects, VolkerWessels, TU Delft & The Green Village.

Doe mee en bouw mee aan een circulair fundament
Ben jij geïnteresseerd? Meld je dan voor 30 november bij ons aan, dan ontvang je nadere informatie over het project. Er wordt uiteindelijk een selectie gemaakt van de meest toepasbare en innovatieve voorstellen. Als algemene voorwaarde geldt dat jij jouw innovatie in natura inbrengt in het project. Daar staat tegenover dat investering in engineering, onderzoek en publiciteit voor rekening vallen van andere partners in het consortium.

NIEUWSBRIEF