Wegens succes terug: Speeddates DreamHûs

Verduurzaam de gebouwde omgeving, innoveer mee!

  • duurzaam-bouwen

Wegens succes terug: Speeddates DreamHûs

Innovatieve en gebruikersvriendelijke oplossingen gezocht voor verduurzaming bestaande woningen
Wegens groot succes zijn de speeddates weer terug! Ben jij de bedenker van een innovatieve oplossing of nieuw product om de sociale huurwoningen in Nederland te verduurzamen? Bijvoorbeeld om hittestress tegen te gaan, energie op te wekken of op het gebied van isolatie en/of glas? Of een van de andere thema’s, zoals ventilatie, alternatieve bouwmaterialen, sociale innovatie of een andere oplossing met de potentie om op te schalen? Ben jij een vernieuwer die buiten de gebaande paden durft te denken én doen?

Meld je dan aan voor de nieuwe ronde speeddates van DreamHûs. Pitch jouw idee op 23 of 25 maart aan onze jury en verover een plek in het levensechte lab op The Green Village van TU Delft Campus. Met de beste matches gaan we verder in gesprek om onze droom samen mogelijk te maken. Met een plek in één van de drie DreamHûzen krijg je de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in een bewoonde situatie. Daarnaast ondersteunen de partners van DreamHûs je actief bij het experiment, van de subsidieaanvraag voor de installatie tot en met de uitvoering.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 18 februari bij Willy Spanjer, via 06 14 60 96 31 of e-mail. De speeddates vinden plaats op woensdag 23 maart en vrijdag 25 maart en bestaan uit een pitch van 10 minuten, gevolgd door een kort gesprek en vragenronde.

Over DreamHûs
Duurzaam, betaalbaar én comfortabel wonen, dat is het idee achter DreamHûs. Dit experiment is een samenwerking tussen het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma, The Green Village en de Bewonersraad Friesland. De bestaande bouw op een betaalbare manier verduurzamen, dat is één van de grootste opgaves op de Nederlandse woningmarkt. Daarom hebben wij drie replica’s van jaren zeventig woningen met verschillende energielabels nagebouwd. Deze bewoonde huizen staan op The Green Village, fieldlab voor duurzame innovatie op TU Delft Campus.

Droom
Met het experiment DreamHûs worden onderzoekers, studenten, ondernemers en marktpartijen uitgedaagd om betaalbare en gebruikersvriendelijke verduurzamingsoplossingen voor dit type woningen te bedenken en te testen. Met als doel om de beproefde innovaties in huurwoningen in Friesland toe te passen en vervolgens op te schalen naar de rest van het land. Zo maken wij onze droom waar om een versnelling te geven aan de betaalbare verduurzaming van de bestaande sociale huurhuizen in Nederland.

 

 

NIEUWSBRIEF