Respyre sleept Philips Innovation Award binnen

Tijdens spannende finale

  • duurzaam-bouwen
  • klimaatadaptief

Respyre sleept Philips Innovation Award binnen

Op 30 mei was het zover, de vijf overgebleven finalisten van de Philips Innovation Awards – categorie Innovators league –  stonden tegenover elkaar in een uitverkocht Theater Rotterdam. Alle vijf waren ze erop gebrand om er vandoor te gaan met de Philips Innovation Award en de bijbehorende € 50.000, een bedrag waarmee ze hun innovatie verder konden ontwikkelen.

Onder deze finalisten bevond zich Respyre, wiens klimaatadaptieve groene moswand het DreamHûs groen doet kleuren. Na de pitch en vragenronde, volgde het juryberaad. Na spannende minuten werd de uitslag dan eindelijk bekend gemaakt. Respyre kwam als winnaar uit de bus.

Gefeliciteerd Respyre!

De vijf Innovators league finalisten:

Auto-Pilot
Auto-Pilot is een platform waarmee gebruikers technieken van kunstmatige intelligentie (natuurlijke taalverwerking) kunnen toepassen om deze ongestructureerde documenten zoals e-mails en pdf’s efficiënter te verwerken.

HART
HART (Human Augmentation Research and Technology) is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven dat zich richt op het onderzoeksveld van menselijke augmentatie.

Respyre
Resypre maakt een bioreceptief betonproduct waarbij de natuur de mogelijkheid krijgt op verticale oppervlakken te vestigen en zo op een slimme, goedkope en praktisch onderhoudsloze manier gevels, geluidswanden, kademuren kan vergroenen.

Op The Green Village onderzoekt Respyre het effect van de met mos begroeide panelen op de hitte in de bebouwde omgeving en of er een significante isolatiewaarde te behalen valt. Verder zal er onder andere ook inzicht verkregen worden in de toekomstbestendigheid van het product, de te behalen waterretentie en de ideale onderhoudsmethode.

Savvy
Herbruikbare reinigings- en handzeepflessen die thuis kunnen worden bijgevuld met hun effectieve, milieuvriendelijke tabletten en kraanwater.

Veridis
Veridis ontwikkelt de eerste schaalbare analysemethode voor plastic recycling.

 

 

NIEUWSBRIEF