FloodAlert

Real-time waarschuwingssysteem

FloodAlert is een real-time, vroegtijdig waarschuwingssysteem voor overstromingen. Het is vooral geschikt voor één of meerdere panden die risico lopen op overstromingen en niet worden gedekt door de waarschuwingsdienst van de Rijkswaterstaat.

FloodAlert-palen kunnen strategisch worden geplaatst om optimale waarschuwing te geven aan risicovolle panden, zodat er op tijd maatregelen genomen kunnen worden.

Het installeren en het opzetten van het systeem zijn eenvoudig. De sensoren in de palen verzenden waarschuwingen en bieden real-time monitoring van grondwater, oppervlaktewater en waterpeil naar een cloudportaal. Dit portaal is toegankelijk via elke smartphone, tablet, laptop of desktopcomputer met internetverbinding, zonder dat daar speciale software voor nodig is.

FloodAlert maakt gebruik van een ultrasone LoRaWAN-niveausensor en geïntegreerde radio en is stevig verpakt in een gerecycled, waterdicht en schokbestendig omhulsel. De palen kunnen tot 10 kilometer (en in sommige gevallen 15 kilometer) van een gateway worden geïnstalleerd, waarbij elke gateway verbinding kan maken met een onbeperkt aantal gebruikers.

FloodAlert-palen helpen individuen en gemeenschappen om beter voorbereid te zijn op overstromingen, schade te minimaliseren en de waterveiligheid te verhogen.

NIEUWSBRIEF