Open Innovatie WarmteNet van start

Innoveer jij mee?

  • energiesysteem

Open Innovatie WarmteNet van start

Maandag 26 juni vierden wij de opening van het ‘Open Innovatie WarmteNet’ in ons fieldlab! Aan Maaike Zwart, wethouder Duurzaamheid, Werk & inkomen en Economie bij de gemeente Delft de eer om het officieel te openen. Met dit warmtenet bieden wij ondernemers en onderzoekers de kans om in een bewoonde en regelluwe omgeving te innoveren. Dit doen wij samen met NetVerder, Alliander, Enexis Groep en Stedin.

“Zo’n 30% van ons energieverbruik in Nederland gaat naar warmtetoepassingen, zoals het verwarmen van woningen en gebouwen. Door te kiezen voor duurzame alternatieven, kunnen we hier op TU Delft Campus een enorme slag slaan in het verlagen van de CO2-uitstoot en minimaliseren we de negatieve impact op ons klimaat,” aldus Marjan Kreijns, onze directeur.

Dit warmtenet is dé praktijkplek waar onderzoekers en bedrijven kunnen experimenteren met verschillende warmtebronnen, warmteopslag, aansturing van warmtenetten en teruglevering in combinatie met zonnethermie of hybrideaansluitingen.

Deze opening is een belangrijke stap voorwaarts in de energietransitie. Laten we samenwerken aan een duurzame toekomst! Wil je hier komen testen, neem dan contact op met Arnoud van der Zee.

Wil je de slides van de opening terug zien?

Energeia was bij de opening van het WarmteNet. Redacteur Katrijn de Ronde vertelt wat in haar eigen woorden over wat ons nieuwe WarmteNet aan onderzoek allemaal mogelijk maakt.

Arnoud van der Zee

Arnoud van der Zee

Programmamanager energietransitie
NIEUWSBRIEF