Open dag The Green Village 9 oktober

Breng een bezoek aan The Green Village en leer meer over de energie transitie!

  • energiesysteem

Open dag The Green Village 9 oktober

Ontdek hoe dit Delftse openlucht laboratorium bijdraagt aan een duurzame toekomst en leer wat jij zelf kunt doen!

The Green Village is een plek voor onderzoek, experiment en demonstratie. In dit “openlucht-laboratorium” op TU Delft Campus werken onderwijs, wetenschap, bedrijfsleven en overheid samen. Mensen wonen en werken te midden van innovatieprojecten. Met een duurzame toekomst als gezamenlijk doel. Bij The Green Village zijn mooie voorbeelden te zien van de energiesystemen van de toekomst.

Op zaterdag 9 oktober van 10:00 tot 16:00 openen wij onze hekken voor een open dag over energie. Dit evenement is gesponsord door Maarten de Groot en de toegang is gratis. Neem deel aan een rondleiding, luister naar interessante verhalen of wandel over onze informatiemarkt. Wij verzorgen koffie, thee en een appeltje, maar neem vooral wat lekkers mee vanuit huis!

In verband met corona werken we met inschrijvingen en vol is helaas vol. Geef je hier op voor het evenement en de rondleidingen en/of lezingen.

Opening en toelichting The Green Village door directeur Marjan Kreijns 

 

Marjan Kreijns is de directeur van The Green Village. Zij geeft uitleg over dit openlucht-laboratorium en het belang van deze open dag.
De energie transitie, door John Schmitz  John Schmitz is de voorzitter van het bestuur van stichting The Green Village en voormalig decaan bij de TU Delft. John legt uit welke veranderingen in Nederland nodig zijn op gebied van energie en waarom dat zo ingewikkeld en interessant is.
Deelstroom Delft  Deelstroom Delft heeft onder meer als doel het opwekken van duurzame energie met en voor haar leden. Kom te weten hoe je als Delftenaar eenvoudig eigenaar kan worden van je eigen zonnepaneel. 
015Duurzaam   015Duurzaam is opgericht om huiseigenaren te stimuleren (kleine) energiebesparende maatregelen uit te voeren. Hoor wat jij kan doen als je aan de slag wil in je huur- of koopwoning. 
Platform Energietransitie Delft  Platform Energietransitie Delft wil de overgang naar duurzame energie versnellen door bewoners hier actief bij te betrekken. Luister naar het verhaal achter het platform door en voor bewoners. En bedenk of je ook mee wil doen. 
Gemeente Delft, Stephan Brandligt  Wethouder Stephan Brandligt legt uit hoe de Gemeente Delft zorgt dat alle huishoudens in 2050 een warm huis hebben zonder dat daar aardgas (en CO2-uitstoot) aan te pas komt.
Waterstof in het aardgasnet, door Paolo Atzei  Paolo Atzei werkt voor Stedin en heeft bij The Green Village de leiding over het project de WaterstofStraat. Paolo legt uit waarom netbeheerders onderzoek doen naar waterstof als alternatief voor aardgas.
Het energie onafhankelijke huis, door Lidewij van Trigt  Een collega van The Green Village vertelt over het project waarbij een woning geen energieleverancier meer nodig heeft maar volledig zelfvoorzienend wordt. Een verhaal over zonnepanelen en waterstof. 
Waterstofproject H2@Home  Wist je dat bij The Green Village een bewoond huis van aardgas af gaat en met waterstof zal worden verwarmd? Als een van de eerste huizen in Nederland! De groep bedrijven die dit project samen uitvoert ziet dit als een heel goede manier om bepaalde woonwijken te verduurzamen. 
Douchewarmtewisselaar Sanura  De Sanura Flatmate is de eerste douchewarmtewisselaar die in een handomdraai kan worden aangesloten op elke standaard douchekraan, zonder te verbouwen. Met de Flatmate wordt waardevolle warmte uit het douchewater hergebruikt, zonder dat het water wordt gerecycled. Deze innovatie wordt getest op The Green Village. 
Tiler voor draadloos e-bike laden  ’s Werelds eerste draadloze oplaadtegel voor licht elektrisch vervoer is te bewonderen op The Green Village. Plaats je e-bike met de standaard op de laadtegel en de e-bike laadt automatisch op, helemaal draadloos, met behulp van inductie. Tiler wil hiermee bijdragen aan steden zonder uitlaatgassen en vol met natuur. 
Supersola zonnepanelen  Het Haagse bedrijf Supersola maakt plug & play-zonnepanelen om de drempel van zelf duurzame zonne-energie opwekken te verlagen. Hun panelen zijn een betaalbaar alternatief voor installaties tot zes panelen en gemakkelijk te vervoeren bij een mogelijke verhuizing. Deze zonnepanelen zijn o.a. getest op The Green Village. 

Ons adres
The Green Village

Van den Broekweg 4
2628 CR Delft 

The Green Village bevindt zich op de campus van de TU Delft en is goed te bereiken per fiets, openbaar vervoer, lopend of met de auto. Op de Mekelweg (tegenover bushalte TU – Sport & cultuur) geeft een voetgangersbrug toegang tot het terrein. Er is een ruime (gratis) parkeergarage direct naast The Green Village. Die is bereikbaar vanaf de Schoemakerstraat. Volg de parkeerbordjes ‘Sports’.

Coronamaatregelen
We houden ons aan de coronamaatregelen en zorgen voor ieders veiligheid. We bewaren de afstand, beperken het aantal mensen in de zaal en rekenen erop dat je alleen op bezoek komt als je gezond bent en volledig gevaccineerd of een negatieve test op zak hebt. 

Onderdeel van

NIEUWSBRIEF