Laden Evenementen

« Alle evenementen

Zomerschool Waterinnovaties Blijdorp

5 juli - 15 augustus

Diergaarde Blijdorp organiseert dit jaar weer een reeks zomerscholen. De aftrap is op vrijdag 5 juli met een bezoek aan de innovatieve proeftuinen van Diergaarde Blijdorp. Na de ontvangst en een presentatie wandelen we door het park langs innovatieve water- en klimaatoplossingen.

Let op: de zomerscholen zijn uitsluitend voor medewerkers van (vaar)weg- en waterbeherende overheden.

Veelbelovende waterinnovaties
De Rotterdamse dierentuin heeft met 28 hectare het formaat van een kleine wijk. Vooral het watersysteem maakt Diergaarde Blijdorp razend interessant voor samenwerkende partijen zoals de TUDelft, het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam. Er wordt hier gecontroleerd getest worden met veelbelovende waterinnovaties. Het doel: steden die in de toekomst leefbaar blijven. Zo is er een klimaatadaptief voorplein aangelegd, wordt er geëxperimenteerd met groene gevels en onderzocht of er energie uit vervuild oppervlaktewater gehaald kan worden.

Leren over de samenwerking tussen publieke en private partijen
We zijn te gast bij onder andere Lindsey Schwidder, Project Manager Water Innovaties en de aanjager van de samenwerking tussen het valorisatieprogramma VPdelta en Diergaarde Blijdorp. Kom naar Blijdorp en leer meer over de samenwerking tussen publieke en private partijen, die de handen ineen slaan voor vernieuwende water- en klimaat oplossingen. De innovatieproeftuin won zelfs de Platform WOW publieksprijs.

Als deelnemer krijg je een toegangskaart en een uitrijdkaart. Na afloop ben je vrij om de diergaarde verder te ontdekken.

Nog meer zomerscholen op komst
De zomerscholen zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van de overheid. Kijk in het inschrijfformulier waar je je voor kunt inschrijven. Wees er snel bij, want vol=vol! We zijn ook nog in gesprek over een aantal andere zomerscholen. Houd onze website en berichten in de gaten voor de locaties en data.

Programma

  • 10.00 uur Ontvangst met koffie thee
  • 10.30 uur Presentatie
  • 11.00 uur Rondleiding langs de proeftuinen
  • 12.30 uur Einde programma

Gegevens

Begin:
5 juli
Einde:
15 augustus
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://platformwow.nl/agenda/2024/07/zomerschool-waterinnovaties-blijdorp

Locatie

Diergaarde Blijdorp

Gegevens

Begin:
5 juli
Einde:
15 augustus
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://platformwow.nl/agenda/2024/07/zomerschool-waterinnovaties-blijdorp

Locatie

Diergaarde Blijdorp