Loading Events

« Alle evenementen

  • This event has passed.

Kennissessie KlimaatKwartier

12 September 2022 @ 13:30 - 17:30

Het spanningsveld tussen isoleren & oververhitting in gebouwen

Isolatie van woningen is hard nodig om minder gas te stoken en energie te besparen. Daarom wordt er vanuit het Rijk een impuls gegeven om de isolatieopgave te versnellen; 2,5 miljoen woningen isoleren tot en met 2030. Maar wat is de impact hiervan op het comfort in de binnenruimte? Vooral met steeds frequentere periodes van aanhoudende hitte lijkt oververhitting onvermijdelijk. Hoe kunnen we onze gebouwen energiezuinig én klimaatadaptief ontwerpen? Hoe kunnen we de bestaande kennis inzetten? Welke kennishiaten zijn er nog?

Vanuit de proeftuin KlimaatKwartier organiseren wij op 12 september een kennissessie over het spanningsveld tussen de energietransitie en oververhitting in gebouwen. We blikken vanuit verschillende perspectieven op de problematiek en gaan dan in een verdiepende workshop de oplossingsrichtingen verkennen. Het programma is als volgt:

13:30 Rondleiding KlimaatKwartier (optioneel)
14:00 Inloop met koffie & thee
14:30 Opening en toelichting KlimaatKwartier
14.45 Pitches vanuit overheid, onderzoekers en bedrijfsleven over problematiek
15:45 Pauze
16:00 Workshop isoleren vs. oververhitting in gebouwen
17:15 Netwerk borrel

De sessie zal plaatsvinden op maandagmiddag 12 september op The Green Village in Delft. Je kan je inschrijven via onderstaande knop. Wij hopen je te verwelkomen op 12 september!

In de proeftuin KlimaatKwartier komen kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheden samen experimenteren, demonstreren en kennis uitwisselen om Nederlandse gebouwen klimaatadaptief te maken. Deze proeftuin biedt een plek voor dialoog en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen om de gevolgen van klimaatverandering voor gebouwen tegen te gaan; zowel binnen als buiten, zowel in ontwerp als constructie. Samen ontwikkelen we bouwstenen voor de klimaatadaptieve buurt. KlimaatKwartier is een initiatief van het Ministerie van BZK, The Green Village en VPdelta+.

 

 

Organizers

The Green Village
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
VPdelta

Venue

The Green Village
Van den Broekweg 4
Delft, Zuid-Holland 2628CR Nederland
+ Google Map
Phone
015 278 20 64
View Venue Website

Organizers

The Green Village
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
VPdelta

Venue

The Green Village
Van den Broekweg 4
Delft, Zuid-Holland 2628CR Nederland
+ Google Map
Phone
015 278 20 64
View Venue Website