DUWO doet mee aan The Green Village

Living at The Green VillageLiving at The Green Village

DUWO doet mee aan The Green Village

Studentenhuisvester DUWO doet mee aan The Green Village, de proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van de TU Delft. Woensdag 1 februari ondertekenden DUWO en The Green Village een overeenkomst voor de samenwerking. 

“We draaien mee in de frontlinie”

Michiel Ensink

Vestigingsdirecteur DUWO Delft

The Green Village, de duurzame proeftuin op de campus van TU Delft, biedt ruimte aan studenten, onderzoekers, kennisinstellingen, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties te onderzoeken, testen en ontwikkelen die bijdragen aan een duurzame toekomst. De nieuwe technologieën kunnen in het regelluwe openluchtlaboratorium van The Green Village worden gebouwd en getest, waarbij in samenwerking met overheden extra regelruimte is gecreëerd. Zo kan er op The Green Village echt gewoond en gewerkt worden, waardoor de bewoners en de werknemers van de proeftuin zelf letterlijk proefpersonen worden voor de nieuwste innovaties in de woon- en leefomgeving.

Wonen op The Green Village
Ook circulair gebouwde, duurzame studentenwoningen maken deel uit van de onderzoeksfaciliteiten op The Green Village. Verschillende partijen, wetenschappers en ondernemers hebben al laten weten dat hun innovaties in en bij die woningen gebouwd, getest en gedemonstreerd kunnen worden. DUWO sluit hier nu bij aan voor het beheer van deze woningen. Daarbij kan de studentenhuisvester zelf onderzoek doen naar bijvoorbeeld flexibele woonruimte, innovaties op het gebied van beheer en exploitatie en methoden en modellen.

Vestigingsdirecteur DUWO Delft, Michiel Ensink: “Onze deelname aan The Green Village past helemaal bij onze duurzaamheidsambities. We draaien mee in de frontlinie van de ontwikkeling van nieuwe technieken die een lager energieverbruik en dus lagere kosten voor onze huurders kunnen betekenen. Daar doen we het voor!”


Co-creatie sessie met studenten
Om meteen de daad bij het woord te voegen volgde na de ondertekening van de overeenkomst een co-creatie sessie met studenten over de toekomst van wonen en wonen op The Green Village. Daarbij werd er stevig van gedachten gewisseld over onder meer de kansen en zorgen bij intelligente systemen en apparaten in en om het huis, toekomstige energie en water gerelateerde technologieën en de mogelijkheden om met elkaar als gemeenschap te werken aan een dichterbij brengen van de duurzame samenleving.

NIEUWSBRIEF