Bijzonder (koninklijk) bezoek uit Zweden

Zweedse delegatie bezoekt TU Delft en The Green Village.

Bijzonder (koninklijk) bezoek uit Zweden

Een Zweedse delegatie, waaronder Zijne Majesteit Koning Carl XVI Gustaf van Zweden, bezocht deze week TU Delft en The Green Village. Het bezoek was onderdeel van hun ‘The Royal Technology Mission’ aan Nederland, en draagt bij aan de technologische kennisuitwisseling tussen Zweden en andere Europese landen.

De Zweedse delegatie kwam met een divers gezelschap, met onder andere wetenschappers van verschillende universiteiten, CEOs en CFOs uit het bedrijfsleven, ondernemers en innovatoren.

Zweedse delegatie bij het prototype in DreamHûs. Foto: Sicco van Grieken

Het programma op The Green Village bestond uit presentaties van onder andere Stefan Buijsman, die sprak over Responsible AI, Kees van Eijkel van QuTech en prof. Fernando Kuipers over Future Network Services (6G). Onze directeur Marjan Kreijns verzorgde de rondleiding over het terrein van The Green Village, waarbij onze innovaties aan bod kwamen. Specifieke belangstelling was er voor de 24/7 Energy Hub, de waterstofinstallatie die de Zweedse ingenieur Joel Bosrup van het bedrijf Wintersol Energy op The Green Village heeft gebouwd.

Joel Bosrup en Zweedse delegatie bij de 24/7 Energy Hub. Foto: Sicco van Grieken

NIEUWSBRIEF