Vacature Programmamanager Duurzaam Bouwen & Renoveren

Solliciteer nu en versterk ons team op The Green Village!

 • duurzaam-bouwen

Vacature Programmamanager Duurzaam Bouwen & Renoveren

Functieomschrijving
Als business developer op het thema Duurzaam Bouwen & Renoveren zit je om tafel met wetenschappers, bedrijven en startups uit de bouwsector om projecten en programma’s te ontwikkelen, daar financiering voor binnen te halen en te begeleiden bij de succesvolle uitvoering. Zo wordt de proeftuin goed benut door jouw projecten en programma’s die bijdragen aan het verduurzamen van de bouwsector.

The Green Village is een regelluw “openlucht-laboratorium” op TU Delft Campus met een focus op de gebouwde omgeving waar getest kan worden op wijk-, straat- en gebouwniveau. The Green Village fungeert daarnaast ook als ontmoetingsplek waar aandacht wordt besteed aan het overkomen van tal van technische, bedrijfseconomische, sociaal maatschappelijke en regel/beleidsmatige uitdagingen. Het samenspel van werken, experimenteren, leren en inspireren leidt tot doorontwikkeling van innovaties. Zo versnellen we samen de transitie om van theorie naar praktijk om daar impact te realiseren. Op The Green Village werken we in verschillende themateams. Voor het thema Duurzaam Bouwen en Renoveren zijn we op zoek naar uitbreiding in de vorm van een programma manager.

Je initieert en faciliteert de interactie tussen onderzoekers en ondernemingen om innovatieprojecten en –programma’s te formuleren die impact hebben. Door samenwerking te initiëren bouw je mee aan een duurzame bouwsector en zorg je er tegelijkertijd voor dat de onderzoeksfaciliteiten van de proeftuin optimaal benut worden. Je zorgt dat consortia gevormd worden, projectplannen ontwikkeld en voorstellen geschreven. Je schakelt met de beoogde partners door actief deel te nemen aan netwerkactiviteiten. Je onderhoudt proactief contact met alle spelers om tot de strategisch juiste aanpak te komen. Je geeft presentaties, verzorgt workshops, rondleidingen en meetings.

Als programmamanager:

 • Help je onderzoekers en partners met het identificeren en verkennen van onderzoekstrajecten en innovatieprojecten, het vormen van consortia en het opstellen en opzetten van projecten;
 • Leg je contacten tussen wetenschappers, startups, bedrijven, overheden en studenten ten behoeve van onderzoek, innovatie en opschaling;
 • Lever je een actieve bijdrage aan regionale innovatieclusters waar wordt samengewerkt met (academische)experts, maatschappelijke partijen, start-ups en corporates;
 • Treed je op als coach en sparringpartner van projectmanagers op het gebied van consortiumvorming, planning, stakeholdermanagement, en het faciliteren van workshops en kennissessies;
 • Ga je actief op zoek naar financieringsmogelijkheden zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit subsidies;
 • Fungeer je in sommige gevallen als kwartiermaker of projectmanager voor het thema Duurzaam Bouwen & Renoveren op The Green Village.

Functie-eisen
Je voelt je thuis in de rol van coördinator en sparringpartner. Je hebt oog voor uitdagingen waar partijen voor staan. Je bent analytisch ingesteld, in staat om snel de essentie van onderzoeks- en projectideeën te doorgronden en je voelt je thuis in een dynamische en innoverende academische omgeving. Je hebt kennis van innovatieprocessen en projectmanagement.

Je bent communicatief sterk. Je schakelt makkelijk met wetenschappers en management binnen bedrijven. Je hebt een relevant netwerk of bent aantoonbaar in staat een dergelijk netwerk snel op te bouwen, werkt goed in teamverband maar weet door je proactieve houding ook zelfstandig resultaten te behalen. Je bent in staat om onderscheid te maken tussen rollen, taken en functies van spelers in een project of programma-ontwikkeltraject. Ondanks hun verschillende achtergronden en belangen weet je mensen met elkaar te verbinden via de inhoud van onderzoek, hun eigen motivatie en door goed te luisteren. Je bent in staat overzicht te houden en hebt aandacht voor details. Je bent flexibel en in staat om te werken met (krappe) deadlines.

 • WO werk- en denkniveau, met bij voorkeur een achtergrond in bouwkunde;
 • Kennis van en een netwerk binnen de bouwsector, of in staat om beide snel op te bouwen;
 • Je kunt goed schakelen tussen verschillende partijen, zoals wetenschappers, studenten, kennisinstellingen, ondernemers en overheden;
 • Bewezen ervaring met het schrijven van projectplannen, bij voorkeur voor bouwprojecten;
 • Ervaring bij een bedrijf uit de bouwsector of soortgelijke is een pre.

Voor meer seniore kandidaten zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast;
 • Een functieomvang van  uur per 32-40 week;
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €3.974,- en een maximum van €5.439,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP;
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen;
 • Korting bij zorgverzekeraars;
 • Flexibele werkweek;
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen;
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen;
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Directie Innovation & Impact Centre
Je treedt in dienst bij het Innovation & Impact Centre (I&IC) dat verantwoordelijk is voor valorisatie – naast onderwijs en onderzoek de derde kerntaak van de universiteit. Wij zetten ons in om de kennis en technologie die we bij de TU Delft ontwikkelen ten goede te laten komen aan de maatschappij. Het werk bij I&IC is divers en varieert van advisering op het gebied van onderzoeksfinanciering tot het opzetten van grote publiek-private samenwerkingsverbanden. Ook houden we ons bezig met de ontwikkeling van de TU Delft Campus als innovatie-ecosysteem. We stimuleren ondernemerschap, (inter)nationale samenwerking en strategische planvorming op het gebied van innovatie.
Afhankelijk van je profiel kom je werken op het gebied van onderzoeksfinanciering (zowel NL als EU), intellectueel eigendom, public affairs, corporate innovations, campusontwikkeling, projecten of innovation affairs. Het I&IC is gevestigd midden op TU Delft Campus, het bruisende innovatie-ecosysteem dat naast de universiteit bijna 300 bedrijven, kennisinstellingen, fieldlabs, (pre-)incubators, restaurants en cafés huisvest. Een inspirerende plek waar je je dagelijks omringt met studenten, onderzoekers, ondernemers en andere innovatieve geesten; allemaal gedreven door dezelfde missie: impact for a better society.

Additionele informatie
The Green Village is een onafhankelijke stichting die voor veel zaken gebruik maakt van de faciliteiten van de TU Delft. Dat betekent dat bij deze functie je in dienst treedt bij de TU Delft (Innovation & Impact Center) en volledig gedetacheerd wordt bij The Green Village.

Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Marjan Kreijns, directeur The Green Village, M.S.Kreijns@tudelft.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Janne Tomberg, personeelsbeheer I&IC, J.J.Tomberg@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Upload uiterlijk 28 april 2023 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure;
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling;
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderdeel van

NIEUWSBRIEF