De PZH Challenge

Wordt jouw idee in het Co-Creation Centre of NoNo house geinstalleerd?

Zet jij jouw tanden graag in technische vraagstukken op het gebied van circulariteit, energie, klimaatadaptatie of heb je een start-up die aan die thema’s werkt? Kun je niet wachten om jouw innovatieve idee in de praktijk te testen? Dan is dit dé uitdaging voor jou! Provincie Zuid-Holland en The Green Village zijn op zoek naar technische innovaties op het gebied van energie, circulariteit en klimaatadaptie die in het Co-Creation Centre of NoNo house kunnen worden geïnstalleerd.

De winnaar van de challenge mag 12 maanden lang zijn innovatieproject op The Green Village testen en ontwikkelen.  Hierbij word je ondersteund door The Green Village om zo de volgende stappen richting opschaling te zetten. Daarnaast ontvangt de winnaar een bijdrage van € 10.000,- om het idee naar de praktijk te brengen

Co-Creation Centre
Het Co-Creation Centre op The Green Village wordt de centrale onderzoeks- en ontmoetingsplek op het terrein en combineert op unieke wijze onderzoek op duurzame thema’s, inspiratie voor het brede publiek en co-creatie. Alleen met het bijeenbrengen van deze drie aspecten kunnen innovatieve oplossingen vanuit alle perspectieven worden ontwikkeld (technologie, businessmodel, maatschappelijke omarming en wet- en regelgeving). Het CCC biedt ruimte voor evenementen voor max 240 personen, en heeft verder een flexibele opstelling.

NoNo House
Het NoNo (staat voor no nitrogen) house wordt een bijgebouw van het Co-Creation Centre en zal de entree en faciliteiten voor het Co-Creation Centre herbergen. Dit gebouw van ongeveer 50m2 biedt multifunctionele ruimte voor sanitair, een kleine pantry, opslag  en installatieruimte. Het NoNo house wordt op een modulaire manier ontworpen, zodat de gevel en het dak voor demonstratieprojecten kunnen worden gebruikt. Het dak wordt zo geconstrueerd dat groene en blauwe projecten mogelijk zijn.

Anders dan het Co Creation Centre, is het NoNo house nog in de ontwerp fase en zal in 2020 verder worden vorm gegeven. Hierdoor kunnen innovaties al bij de realisatie worden geïnstalleerd.

Hoe doe je mee?

Omschrijf in max 250 woorden wat jouw idee en  jouw ambitie zijn voor de komende jaren.  Schrijf vervolgens in max. 250 woorden hoe je van plan bent om het te realiseren. Het uitgangspunt is dat de innovatie te maken heeft met energie, circulariteit of klimaatadaptatie, dat het vernieuwend is en nog niet op de markt is gebracht.

Klik hier voor het inschrijfformulier.
Voor details en spelregels, klik hier

Alle voorstellen worden op de volgende aspecten getoetst:

1) planning, is het plan daadwerkelijk binnen twaalf  maanden te realiseren
2) haalbaarheid, is het plan realistisch omschreven en haalbaar in de uitvoering
3) toepasbaarheid, valt het idee in te passen in het Co-Creation Center en het NoNo House
4) innovatief karakter, de mate waarin de inschrijving onderbouwd nieuwe producten ontwikkelt.
5) schaalbaarheid, de inschrijving wordt beoordeeld naar de mate, waarin de innovatie op termijn onderbouwd schaalbaar is.

Deadline en bekendmaking resultaten
De deadline voor het inleveren van het voorstel is vrijdag 21 februari 2020 23.59 uur. Alle voorstellen die na die tijd worden ingezonden, doen helaas niet mee aan de PZH challenge. De selectiecommissie toetst de plannen op de genoemde aspecten. In ronde twee ontvang je een uitnodiging van The Green Village om het Co-Creation Center met eigen ogen te bekijken. Met die extra informatie en inzichten ga je aan de slag om een plan van aanpak te maken. De deadline voor het max. twee A4 tellende PvA is vrijdag 3 april. De selectiecommissie maakt op 10 april de finalisten bekend.

Scale-up workshop en finaledag
Een goed plan moet gaan vliegen! Daarom organiseren we een scale-up workshop voor de drie finalisten. Daarin ga je in gesprek met potentiele opdrachtgevers over hun wensen, belangen en behoeften. En krijg je een pitch-training. En zo kom je goed beslagen ten ijs op de Finale Dag, op 23 april. Een jury van deskundigen heeft jouw plan van aanpak gezien en hoort die dag jouw pitch. Winner takes all! 

* Copyright foto Mecanoo Architecten